Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za najugroženije

Kod susjeda stigao lijek protiv koronavirusa, spašava od smrti: ''Bit će za 50.000 ljudi''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Srbiju je stigao lijek protiv koronavirusa koji proizvodi američka tvrtka MSD, objavio je u srijedu na Instagramu srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, a prenijela agencija Beta.

"Imamo za 11.500 ljudi, a bit će za 50.000 ljudi", naveo je Vučić u objavi na Instagramu. Navodi se kako taj lijek pomaže ljudima u prvih pet dana nakon pozitivnog rezultata testiranja na koronavirus.

Lijek je prije svega namijenjen najugroženijima - pretilima, dijabetičarima i kardiovaskularnim bolesnicima, te u velikom postotku spašava od smrti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog nesporazuma? Rusi šokirali priznanjem: ''Nismo poslali sve podatke za odobrenje cjepiva''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna uvedene strože restrikcije Velika Britanija planira novi potez: Odrasli će se morati cijepiti booster dozom ako žele COVID potvrdu

Navodno su lijek za sada kupile i Danska, Litva i Slovenija. Srbijanski predsjednik najavio je i da se u prvom kvartalu sljedeće godine očekuje lijek američke kompanije Pfizer.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene