Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preminula još jedna osoba

U Srbiji broj novozaraženih ne pada već peti dan, za 24 sata još 96 slučajeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Epidemiolog Predrag Kon je upozorio da je epidemiološka situacija u Beogradu ponovno je prijeteća. Već nekoliko dana broj pozitivnih je vrlo visok.

U Srbiji već nekoliko dana, uz razmjerno veliki broj testiranja, ne pada broj novootkrivenih zaraza koronavirusom, a prema podacima Ministarstva zdravlja, za posljednja 24 sata registrirano je još 96 slučajeva COVID-19, dok je preminula još jedna osoba.

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Masovno cijepljenje u Srbiji - 4 Zatajenje organa Tuga u Srbiji: Od koronavirusa preminula beba koja je imala samo devet dana

Među 5.438 testiranih od nedjelje popodne 96 ih je bilo pozitivno, objavilo je u ponedjeljak Ministarstvo zdravlja.

Od početka epidemije registrirano je ukupno 12.990 oboljelih, te 262 smrtna slučaja.

U Srbiji je trenutno 731 aktivan slučaj infekcije koronavirusom, a 19 oboljelih je na respiratoru.

Prema izvješćima beogradskih medija, koronavirusom zaražena su i petorica nogometaša Crvene zvezde, te jedan dužnosnik Nogometnog saveza Srbije (FSS).

Stručnjaci Kriznog stožera, koji su tijekom izborne kampanje pozivali na poštivanje mjera i sugerirali osobnu i pojedinačnu odgovornost, sada su suglasni da je "prijetnja ozbiljna", zbog čega nagovještavaju pooštravanje mjera kako bi se spriječilo dalje razbuktavanje zaraze.

Epidemiolog Predrag Kon je upozorio da je epidemiološka situacija u Beogradu ponovno je prijeteća.

On je ocijenio da će "nekih zabrana najvjerojatnije biti, npr. zabrana posjeta bolnicama", uz "obvezu nošenja maski u javnom prijevozu ili u trgovinama".

"Događaji sugeriraju da će se mjere morati pojačati", dodao je njegov kolega iz Kriznog stožera Srđan Janković.

Srbija je u povodu pandemije koronavirusa 15. ožujka proglasila izvanredno stanje, a ukinula ga 7. svibnja, primjenjujući za to vrijeme vrlo stroge mjere i zabrane, uključujući i opći policijski sat.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene