Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedna osoba preminula

U zadnja 24 sata u Srbiji imaju 94 nova oboljela, a u BiH je 66 novih slučajeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od 4211 testova koje su napravili u zadnja 24 sata, Srbija ima 94 pozitivna nalaza, a u Bi1h zabilježeno je 66 novih slučajeva.

U Srbiji je u zadnja 24 sata testirana 4211 osoba, od kojih je 94 pozitivna na koronavirus, javlja Blic

Pročitajte i ovo Kosovska policija Obavještajci objavili Zabrinjavajući izvještaj: "Putinu je potreban novi sukob u Europi i pronašao je idealno mjesto - Balkan" Slika nije dostupna POKLONIO 10 TISUĆA DOZA Vučić nakon donacije cjepiva omastio brk: ''Najbolje okrepljenje pred povratak u Beograd, obožavam sarajevske ćevape''

Još jedna osoba je preminula. U Srbiji je trenutno na respiratoru 18 pacijenata. 

U Srbiji je jučer bilo 93 nova slučaja, a također je jedna osoba preminula. Slično je bilo i dan prije. 

Prema podacima Instituta John Hopkins, u Srbiji je dosad od koronavirusa oboljelo  12.709 ljudi, a preminulo ih je 259.

U BiH 66 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Broj zaraženih koronavirusom u Bosni i Hercegovini u posljednja 24 sata porastao je za 66 u novome valu nastalom nakon popuštanja mjera, no vlasti unatoč tome ne najavljuju povratak restriktivnih mjera, nego građane pozivaju na oprez i pridržavanje epidemioloških preporuka.

Najveći broj pozitivnih na testiranju od virusa covid-19 je u Sarajevskoj županiji - njih 14, slijedi Banja Luka s 13 oboljelih te Zvornik na istoku zemlje koji je novo žarište zaraze.

Kako su izvijestili iz Federalnog zavoda za javno zdravstvo u posljednja 24 sata od testiranih 548 uzoraka u tome entitetu pozitivnih na covid-19 bilo je 36 osoba, dok je istodobno na području entiteta Republike Srpske zabilježeno 30 novozaraženih osoba.

U Federaciji BiH pozvali su na pridržavanje mjera opreza kako bi se spriječilo širenje koronavirusa.

“Držanje distance i izbjegavanje rukovanja, izbjegavanje većih okupljanja, nošenje maske u zatvorenom javnom prostoru te ukoliko na otvorenom nije moguće održati distancu od dva metra, često i temeljito pranje ruku uz održavanje osobne higijene i higijene prostora jednostavne su mjere čijim pridržavanjem dajemo veliki doprinos u sprječavanju širenja virusa i povećanja broja oboljelih", naveli su iz Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.
Strože mjere, koje su uključivale i zabranu putovanja između pojedinih općina, te zabranu kretanja osoba starijih od 65 i mlađih od 18,od ožujka sve do svibnja rezultirale su značajnim padom broj na jednoznamenkasti broj. Liberaliziranje mjera dovelo je do značajnog povećanja broja slučajeva oboljelih od koronavirusa.

Do subote je u BiH zaraza od koronavirusa potvrđena u 3341 slučaju, a zabilježeno je 164 smrtnih ishoda od covida-19.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene