Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Živnule sve turističke djelatnosti

Šušur u gradu pod Marjanom: U Splitu više od 10 tisuća gostiju - "To je izvanredna brojka u ovim okolnostima"

Aktualno Galerija Šušur u Splitu - 6 Šušur u Splitu - 6 Foto: DNEVNIK.hr Šušur u Splitu - 1 Šušur u Splitu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Šušur u Splitu - 2 Šušur u Splitu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Šušur u Splitu - 3 Šušur u Splitu - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Šušur u Splitu - 4 Galerija 1/6 >>
Rekordna 2019. neće se ponoviti u Splitu, iako sve miriše na "staro normalno". Traje i glazbeni festival pa je grad živnuo.

Splitska je riva puna veselih Talijana. Sretni gosti znače i sretne domaćine. ''U gradu Splitu brojimo više od 10.000 gostiju što je izvanredna brojka u ovim okolnostima'', otkriva Alijana Vukušić, direktorica Turističke zajednice Splita.

Živnule su tako sve turističke djelatnosti, a još do nedavno razloga za optimizam nije bilo. Na kraju su profitirali domaći gosti. ''Napravili smo Facebook grupu za broda i ponudio Hrvatima po 50 posto nižoj cijeni. Jedan tjedan je po osobi oko 5500 kuna. A prije je bilo i do 14.000 kuna'', kaže kapetan turističkog broda Ivan Rakuljić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna tek smo na početku... Pred udarne vikende ministrica uputila važno upozorenje: "Očekuje nas najveći broj turista..."

Osim na Rivi, šušur je i na Prokurativama. U veliku završnicu ulazi 61. Splitski festival. Festival se održava prema posebnim epidemiološkim mjerama. Bez digitalne COVID potvrde nema ulaska, ali i takav festival glazbenike veseli.

''Sretan sam što sam tu i što se ovo uopće održava. Mogućnost da smo uopće dobili priliku da se to sve skupa održi je fantastična u ovim današnjim čudnovatim vremenima'', kaže pjevač Neno Belan.

Pročitajte i ovo Josip Aladrović - 2 ''Tražimo minimum odricanja'' Aladrović: ''Došlo je vrijeme da se odvoji odgovorne od neodgovornih. Moramo naći način da motiviramo građane''

A da bi se moglo pjevati cijelo ljeto valja po tko zna koji put upozoriti. ''Zaista moramo ostati odgovorni kako bi ove brojke zadržali i u narednom periodu'', podsjeća Alijana Vukušić. Jer najjača turistička špica tek bi trebala uslijediti.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene