Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne puštajte nepoznate u kuću

Prevaranti i za vrijeme krize iskorištavaju građane: Kucaju ljudima na vrata i predstavljaju se kao djelatnici civilne zaštite

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
MUP upozorava građane da ne otvaraju vrata svakome, nakon što je splitska policija nekoliko dojava o osobama koje dolaze građanima na vrata i predstavljaju se kao djelatnici civilne zaštite.

U Splitu su neki građani policiji prijavili da su im na vrata pokucale sumnjive osobe koje su se predstavile kao djelatnici civilne zaštite.

Pročitajte i ovo Noćni provod - 2 Ugostitelji pod povećalom Splitska policija u subotu kontrolirala kafiće i klubove, obišli su ih 163 i provjerili drže li se mjera Stožera Slika nije dostupna Istraživanje policijske škole Kako je epidemija utjecala na rad policajaca: "Građani su bili napeti i preplašeni. Nekih zločina bilo je manje"

Osobe su bile odjevene u plava odijela i nosile zaštitne maske, a rekli su da prikupljaju podatke o osobama na adresi. Nakon što uđu u stan ili kuću, iskorištavaju povjerenje građana i otuđuju predmete veće vrijednosti.

Policija apelira na građane da paze koga puštaju u svoj dom te da kroz špijunku provjere tko im kuca na vrata.

MUP upozorava građane da nikome ne daju osobne podatke, a u slučaju da je nepozvana osoba uporna u želji da uđe u dom, građani odmah moraju obavijestiti susjede ili policiju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene