Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uključuju se i privatnici

Nastavlja se kriza s epidemijom: U susjednoj zemlji na dva tjedna obustavljene sve zdravstvene usluge koje nisu hitne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Sloveniji je u posljednja 24 sata potvrđeno 1675 novih slučajeva koronavirusa i petero umrlih od posljedica koronavirusa, objavilo je u nedjelju ministarstvo zdravstva, čime se nastavlja vrlo kritično razdoblje epidemije zbog kojeg je u zemlji uveden lockdown od najmanje tjedan dana.

Broj dnevnih zaraza manji je od rekordnih 1961 u subotu, ali je postotak potvrđenih slučajeva u testiranoj populaciji najviši, gotovo 30 posto.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Slika nije dostupna Manje novooboljelih Smiruje se peti val zaraze: Kod susjeda i dalje trend pada brojki, Vlada u utorak odlučuje o ublažavanju mjera

I dalje se povećava broj oboljelih u bolnicama u kojima je trenutno 508 pacijenata, od čega 71 na intenzivnim odjelima.

Slovenija je dosad registrirala 22.952 zaraženih i 240 umrlih od posljedica koronavirusa.

Obustava nehitnih zdravstvenih usluga

Ministar zdravstva Tomaž Gantar donio je uredbu kojom se za 14 dana obustavljaju sve zdravstvene usluge koje nisu hitne kako bi se prioritet dao oboljelima od koronavirusa.

Najavio je da će se ubuduće u rad u bolnicama moći uključiti i privatni zdravstveni sektor s koncesijom, liječnici pripravnici i specijalizanti.

Zbog lockdowna koji je vlada proglasila u subotu zatvorene su trgovine, osim onih koji nude hranu i osnovne potrepštine, ugostiteljski objekti, frizerski i kozmetički saloni, teretane, bazeni, kina, kulturne ustanove, autopraonice.

I dalje je na snazi zabrana napuštanja stalnog boravišta, nastava u školama i fakultetima odvija se na daljinu, a od ponedjeljka neće raditi vrtići.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene