Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvedene nove mjere

Kod susjeda kriza s koronom ne jenjava: Zabrinjava stanje u bolnicama, ali i postotak pozitivnih na broj testiranih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Sloveniji i dalje vlada kritično stanje s pandemijom četvrtog vala koronavirusa, bolnice se nastavljaju puniti, a u zadnja 24 sata potvrđeno je 3344 novih zaraza COVIDOM 19 te je umrlo još 12 oboljelih.

Sa 7615 PCR testova potvrđene su 3344 infekcije, uz visok 43,9 postotni udio pozitivnih nalaza, objavio je u utorak nacionalni Institut za javno zdravlje. Aktivnih slučajeva je trenutno 37669.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna jačanje restrikcija Zbog omikrona susjedna država uvodi strože mjere: "Građane očekuju teški tjedni i mjeseci" Slika nije dostupna SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM Nova godina, novi problemi? Susjedi odbrojavaju dane do ponovnog suočavanja s punim naletom omikrona

Prosječno je u zadnjem tjednu bilo 3194 zaraza na dan, a 14-dnevna incidencija porasla je na 1787, no najviše zabrinjava stanje u bolnicama, gdje je oboljelih covid pacijenata sve više.

U njima je trenutno 874 oboljelih, što je 240 više nego prije sedam dana. Broj onih na intenzivnim odjelima također raste, u jednom je tjednu sa 158 povećan na sadašnjih 187.

Zbog teške epidemiološke situacije vlada je od ponedjeljka uvela nove mjere, no nije se odlučila za 14-dnevno zatvaranje, kako su zbog opasnosti od sloma bolničkog sustava predlagali epidemiolozi.

Premda je zbog uvođenja strožih restrikcija interes za cijepljenje protiv COVIDA-19 porastao zadnjih dana, procijepljenost je još ispod željene i iznosi 53,4 posto ukupnog stanovništva, što je za 0,4 postotna boda više nego prije sedam dana.

Mjere među ostalim propisuju širu primjenu COVID potvrda uz predočenje dokumenata za identifikaciju, skraćeni rad lokala i zabranu rada noćnih klubova i diskoteka, češće testiranje na koronavirus učenika u osnovnim i srednjim školama, zabranu većih javnih okupljanja i druge restrikcije.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene