Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KORONA IM DIVLJA

Od sutra ponovo oštrije mjere: Imaju gotovo 1400 novozaraženih, svaki četvrti test je pozitivan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoki rast dnevnih zaraza u Sloveniji se nastavlja, pa je u zadnja 24 sata potvrđeno 1393 novozaraženih, uz udio pozitivnih testova od 24,6 posto, dan pred početak zaoštrenih mjera, kad će se osim nekih izuzetaka gotovo posvuda zahtijevati COVID potvrde.

S 5665 testova u zadnja 24 sata potvrđene su 1393 nove zaraze, uz troje preminulih, objavio je nacionalni Institut za javno zdravlje (NIJZ) u utorak. 14-dnevna incidencija povećala se na 505 slučajeva, što je jedan od kriterija za ulazak u "tamnocrvenu" epidemiološku zonu Europskog centra za kontrolu bolesti (ECDC).

Na COVID odjelima bolnica trenutno je 333 oboljelih, od čega 76 na intenzivnim odjelima, a u zadnja 24 sata primljeno je 45 novih pacijenata, dok ih je 21 otpušten na kućno liječenje. Odlukom vlade, od srijede će zaposleni u javnim ustanovama i u poduzećima, kao i njihove stranke, trebati potvrde da su cijepljeni, preboljeli COVID ili da su negativni na testu na koronavirus, uz neke izuzetke.

Tako će i za ulazak u trgovačke centre trebati COVID potvrde, a također i za javni prijevoz, osim za srednjoškolce i osnovnoškolce.
Potvrde će se zahtijevati i u zdravstvenim ustanovama, osim za hitne slučajeve, potvrdio je za Slovensku televiziju ministar zdravstva Janez Poklukar, ponovno pozvavši sve koji mogu da se što prije cijepe.

U Sloveniji je do sada cijepljeno 44,5 posto ukupne populacije, a zaoštravanjem mjera nastoji se potaknuti na cijepljenje što veći broj ljudi pred vrhunac četvrtoga vala epidemije, prenijeli su mediji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene