Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TESTIRANJE KAO PUTOKAZ

Odredili su kritičnu razinu: Vlada je najavila rigoroznije mjere, ne isključuje ni mogućnost strogog zatvaranja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno 1.663 novih zaraza koronavirusom, uz 42,1 posto potvrdnih nalaza među testiranima, što je najveći udio pozitivnih testova u danu od samog početka epidemije.

S 3.948 PCR testova otkriveno je 1.663 novozaraženih ili 42,1 posto, a prosječan broj dnevno otkrivenih zaraza za posljednjih sedam dana iznosi 2.276, objavio je nacionalni Institut za javno zdravlje (NIJZ) u nedjelju.

Riječ je o najvećem udjelu pozitivnih testova od samog početka epidemije, a rekordan je i novi broj aktivnih slučajeva koji je porastao na 27.710.

Četrnaestodnevna incidencija zaraženih na 100.000 stanovnika povećala se na 1.314.

Potrebnim dozama cjepiva protiv COVID-19 dosad je zaštićeno 53,1 posto stanovništva, prema službenim podacima ministarstva zdravstva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvatska iz minute u minutu U Hrvatskoj 3319 novih slučajeva, preminule 22 osobe: Jedna županija bilježi rekordan broj novooboljelih
Pročitajte i ovo Marko Kutleša - 4 Svakodnevno uz oboljele Liječnik iz Zarazne o stanju u bolnicama: "Ako se nastavi ovako, možda ćemo birati koga staviti na respirator, to je svima nama najveća noćna mora"

Broj hospitaliziranih i dalje raste pa je u nedjelju u bolnicama 572 covid pacijenata, od čega 138 na intenzivnoj terapiji, a još je šest oboljelih preminulo.

Vlada je najavila rigoroznije mjere, pri čemu ne isključuje ni mogućnost strogog zatvaranja, u trenutku kad broj oboljelih na intenzivnim odjelima prijeđe kritičnu razinu od 160 do 180 pacijenata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene