Obavijesti Video Pretražite Navigacija
velik skok

U Slovačkoj, Češkoj i Mađarskoj rekordni broj zaraza koronavirusom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovačka je u subotu zabilježila 226 slučajeva, Češka je izvijestila o 798 slučajeva, a Mađarska također bilježi rekord s 510 novih zaraza.

Slovačka je u subotu zabilježila 226 slučajeva koronavirusa, što je najveći broj zaraženih u danu u toj europskoj zemlji od početka pandemije, a rekord bilježe i njezini susjedi, Češka i Mađarska.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna COVID brojke obaraju rekorde Premijer susjedne nam zemlje predviđa ljeto bez ograničenja: "Još milijun cijepljenih i ublažavamo mjere" Slika nije dostupna Panika u susjedstvu U strahu od britanskog soja uveli još strože mjere: "Treći val je snažan, vrlo snažan i gori nego što je bio drugi"

Skok u Slovačkoj uslijedio je nakon rekordnih porasta zaraza i u zemljama u regiji nakon ljetnih odmora i povratka učenika u škole. Vlasti pokušavaju izbjeći velika zatvaranja zemlje poput onog na početku pandemije koje je naštetilo gospodarskoj aktivnosti.

Češka je u subotu izvijestila o 798 slučajeva, što je najveći dnevni porast do sada. Mađarska također bilježi rekord s 510 novih zaraza.

Stopa smrtnosti od koronavirusa u Slovačkoj i dalje je među najnižima u Europi. Umrlo ih je 37. Ukupno je u toj zemlji zaraženo 4.526 ljudi.

Slovačka je uspjela suzbiti širenje koronavirusa u svibnju i lipnju kada su većinom bilježili jednoznamenkast broj zaraza u danu.

No nekoliko puta je od kolovoza imala preko 100 zaraza dnevno. Raniji rekord od 137 zaraženih zabilježen je 3. rujna.

U odgovoru na zdravstvenu krizu, zemlja je postrožila mjere vezane uz nošenje maski i okupljanja ljudi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene