Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najviše od početka epidemije

Strašne brojke iz SAD-a: U jednom danu više od 77.000 novih slučajeva zaraze, Florida oborila crni rekord

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slučajevi zaraze koronavirusom diljem SAD-a nastavljaju rasti, dok Bijela kuća odbacuje navode republikanskog guvernera koji je rekao da je odgovor na virus predsjednika Donalda Trumpa "beznadan''.

Glasnogovornica Bijele kuće Kayleigh McEnany u četvrtak je nazvala novinski članak guvernera Marylanda Larryja Hogana, koji je kritizirao Trumpov "nekompetentni" odgovor na virus, "povijesnim revizionizmom."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna EPidemija se širi SAD obara crne rekorde, jedna savezna država pred potpunim zatvaranjem: "Mračna COVID zima je stigla" Slika nije dostupna Čekaju odobrenje Građani SAD-a dobit će cjepivo već u prosincu? "Ako cijepimo 70 posto ljudi, kolektivni imunitet imamo do svibnja"

Svađa između Trumpa i člana njegove stranke događa se dok se veći dio zemlje, osobito područja na jugu SAD-a, suočava s porastom slučajeva koronavirusa.

Prema podacima Sveučilišta Johns Hopkins, SAD je sa 77.300 novooboljelih u jednom danu zemlja s najvećim dnevnim porastom oboljelih, javlja The Guardian. To je najveći broj oboljelih u jednom danu od početka pandemije, a prije toga najviše je u jednom danu zabilježeno 67.800 novozaraženih, također u SAD-u.

Florida oborila crni rekord

S ukupno 156 smrtnih slučajeva u jednom danu u srijedu, Florida je postavila rekord drugi put u tjedan dana, prema podacima objavljenim u četvrtak.

Savezna država, koja je među najpogođenijima, prešla je brojku od 311 tisuća zaraženih i 4.677 smrtnih slučajeva, s time da zdravstveni stručnjaci očekuju da broj smrti neće pratiti broj zaraženih slučajeva.

U utorak je Florida imala 132 smrtna slučaja od posljedica pandemije te je prešla dosadašnji rekord od 120 dnevnih slučajeva prošli tjedan.

Rastu brojke i u Kaliforniji, Teksasu...

Uz Floridu s porastom zaraženih suočavaju se i Kalifornija, Teksas, Georgia i druge zemlje na jugu SAD-a.

U međuvremenu, dnevni broj zabilježenih smrtnih slučajeva diljem zemlje približava se brojci od 1000, s tim da je u srijedu zabilježeno 947 smrti, prema američkom Centru za kontrolu i prevenciju bolesti.

Škole ukidaju nastavu u učionicama

Tijekom virtualnog događaja kojemu je domaćin bio Mark Zuckerberg, CEO Facebooka, dr. Anthony Fauci, jedan od vodećih članova Trumpove administracije za borbu s koronavirusom, izrazio je optimizam po pitanju nadolazećih ispitivanja cjepiva.

"Nadamo se, a ja vjerujem da ćemo biti uspješni, da će se više nego jedno cjepivo pokazati sigurnim i učinkovitim", rekao je Fauci.

Zabrinutost zbog širenja koronavirusa prisiljava neke od najvećih školskih okruga da ukinu održavanje satova u učionicama za nadolazeću jesen, dok su mnoge savezne države uvele obvezno nošenje maski.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene