Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ONI RAZMIŠLJAJU DRUGAČIJE

Bavarski sud zabranio prosvjed protiv epidemioloških mjera u Njemačkoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bavarski sud potvrdio je zabranu skupa do 30.000 ljudi koji je za subotu u Münchenu planirao pokret Querdenken (Oni koji razmišljaju drugačije) prosvjedujući protiv vladinih epidemioloških mjera.

Pokret Querdenken ojačao je u Njemačkoj posljednjih mjeseci tvrdeći da vladina ograničenja radi sprječavanja širenja koronavirusa zadiru u prava građana.

Bavarski viši upravni sud potvrdio je zabranu u petak, nakon što su gradske vlasti u Münchenu odlučile da se demonstracije ne mogu održati. Tu je odluku već podržao upravni sud u Münchenu.

Grad je s pravom zaključio da skup nije opravdan jer krši zakon o zdravstvenoj zaštiti, rekao je sud.

Organizatori su u početku odbili pristati na pridržavanje epidemioloških mjera tijekom prosvjeda kao što je nošenje zaštitnih maski i održavanje udaljenosti.

Pročitajte i ovo Prosvjed protiv mjera i Stožera u Zagrebu - 2 antikorona prosvjed Emotivna reakcija medicinske sestre: "Radim pod opremom koja guši, a oni su tu, stisnuti ko srdele, bez maske. Dođe mi da odustanem od profesije"

Tijekom sudskog postupka promijenili su stajalište i uvjeravali da će se pridržavati mjera, no sud je to ocijenio "čisto proceduralnom taktikom" i "nevjerojatnim".

Na odluku bavarskog suda ne može se uložiti žalba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ozlijeđeno 10 policajaca Prosvjedi protiv mjera u Berlinu, policija koristila vodene topove i suzavce, privedeno 365 ljudi

Pročitajte i ovo Prosvjed protiv mjera i Stožera u Zagrebu - 1 policija podnijela optužni prijedlog Oglasio se prijavljeni organizator prosvjeda protiv Stožera: "Tražit ću pregledavanje snimki. Prosvjed je, nažalost, skrenuo u krivom smjeru, ali..."

Na proteklim skupovima Querdenkena uočene su i skupine desničarskih ekstremista kao i pristaše pokreta Reichsbuerger (građani Reicha), koji odbacuju legitimitet moderne njemačke države.

Njemačke su vlasti nedavno upozorile da pokret protiv epidemioloških mjera postaje sve radikalniji.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene