Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaos u Frankfurtu

Prosvjedovali protiv mjera, a zatim se skupili i oni koji su bili protiv prosvjeda. Policija ih tjerala vodenim topom

Policija u Frankfurtu vodenim je topom pokušala rastjerati lijevo orijentirane protuprosvjednike koji su se okupili kako bi iskazali neslaganje s demonstranatima koji se protive uvođenju restriktivnih mjera zbog pandemije koronavirusa.

Policija kaže da je vodeni top upotrijebljen nakon što su demonstranti napali njihove pripadnike, koji su u sukobu s protuprosvjednicima koristili i pendreke.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel Prometni policajci lažno izdavali kazne za prekršaje Podignuta prijava Kakva akcija! Dvojica policajaca vozačici USKOK-ova auta pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj

Protuprosvjednici su blokirali ceste u središtu grada, ističući transparente sa simbolima Antife i one na kojima je pisalo "Srušimo desnicu".

Demonstrirali su protiv pristaša inicijative Querdenken, čiji pripadnici smatraju da se restriktivnim mjerama smanjuju ljudske slobode, a također su odlučili održati skup u subotu poslijepodne.

Pokret je u posljednjih nekoliko mjeseci stekao popularnost u Njemačkoj tvrdeći da vladina ograničenja koja se odnose na suzbijanje pandemije koronavirusa zadiru u prava građana.

U nekoliko zadnjih okupljanja Querdenkena sudjelovali su i pristaše pokreta Reichsbuerger te grupe desničara ekstremista, koji odbacuju legitimitet moderne njemačke države.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene