Koronavirus u svijetu - 4
Koronavirus u svijetu - 4 Foto: Afp

Jedan viši liječnik na Sveučilišnoj bolnici u Essenu uhićen je pod sumnjom da je ubio dvojicu pacijenata smrtonosnim injekcijama, a njemački mediji prenose kako se radilo o pacijentima koji su bili zaraženi koronavirusom.


Policija je priopćila da se radi o jednom 44-godišnjem višem liječniku na Sveučilišnoj klinici u zapadnonjemačkom Essenu koji je priveden pod sumnjom u počinjeno ubojstvo iz nehaja.

Njega se optužuje da je dao smrtonosne injekcije jednom 47-godišnjem i jednom 50-godišnjem pacijentu koji su umrli 13. i 17. studenog.

Liječnik tvrdi da je djelovao u dogovoru s obitelji pacijenata i kako bi im skratio patnje. On međutim tvrdi da je smrtonosnu injekciju dao samo jednom od dvojice umrlih pacijenata.

Oba pacijenta su se nalazila u kritičnom stanju, a mediji prenose kako su obojica bili zaraženi koronavirusom.

Koronavirus u Srbiji Nikad više umrlih i zaraženih, epidemilog Kon: "Ispraćaj patrijarha nije epidemiološki prihvatljiv, ali ga nitko ne može zabraniti"

Koronavirus Užas krize koronavirusa u SAD-u: U El Pasu zatvorenike plaćaju da nose tijela u hladnjače jer u mrtvačnicama nema mjesta

Aktivna pomoć pri suicidu je u Njemačkoj zabranjena.