Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U trajanju od 15 dana

Zbog rasta brojki traže nove mjere: Maske na otvorenom, kraće radno vrijeme kafića, zabrana prodaje alkohola od 20 do 6 sati...

Splitska riva - 3
Splitska riva - 3 Foto: DNEVNIK.hr
Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije predlaže Nacionalnom Stožeru donošenje odluke o uvođenju strožih mjera za područje te županije u trajanju od 15 dana.

U protekla 24 sata testirana je 1061 osoba u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Novih slučajeva zaraze je 254. U samoizolaciji se nalaze 2404 osobe, dok je na bolničkom liječenju 150 pacijenata. Preminula je jedna osoba. Zbog porasta novozaraženih, iz Stožera civilne zaštite predlažu obvezno korištenje maski za lice ili medicinskih maski na otvorenim prostorima gdje se očekuje veći protok ljudi (tržnice, prostori oko trgovačkih centara, vjerski objekti i sl.) bez obzira na fizički razmak.

Također, žele graničavanje rada ugostiteljskih objekata i OPG-ova koji pružaju ugostiteljske usluge na način da hranu, piće, napitke i slastice mogu usluživati samo na otvorenom, uz strogo pridržavanje mjera, a radno vrijeme bi bilo od 6 sati do 20 sat.

Zabrana prodaje alkoholnih pića u vremenu od 20 sati do 6 sati, jedna je od mjera.

Rad automat klubova, kasina i uplatnih mjesta za klađenje žele ograničiti na rad od 8 do 20 sati, bez pružanja ugostiteljske usluge.

Za dječje igraonice, traže obustavu rada u zatvorenim prostorima. Traže da se škola stranih jezika odvija online ili na način na koji se može održavati distanca, kao i u autoškolama oko teorijskih ispitivanja. Trajanje sata vožnje žele smanjiti na 45 minuta uz obavezno mjerenje temperature pauza između dva kandidata mora biti minimalno deset minuta za prozračivanje i dezinfekciju automobila, uz obavezno vođenje evidencije polaznika.

Što se posjeta korisnicima ustanova socijalne skrbi koje pružaju uslugu smještaja u zatvorenim prostorima, traže obustavu i ako je moguće da se posjete organiziraju na otvorenom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna koronavirus i potres Mjere za očuvanje radnih mjesta produžene i na travanj: Pogledajte tko ima pravo na naknadu i koji su rokovi za poslodavce

Pročitajte i ovo Prosvjedna povorka SMETAJU IM MASKE, CJEPIVO... U Zagrebu još jedan prosvjed protiv epidemioloških mjera: Prosvjedna povorka ide pred Ministarstvo obrazovanja

Također, preporučuje se obustava svih klupskih treninga u zatvorenim prostorima osim za klubove koji se natječu u l. i 2. rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji i u l. rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima, kao i klubove koji se u individualnim (pojedinačnim) sportovima natječu u seniorskoj konkurenciji u ekipnim klupskim natjecanjima na nacionalnom nivou u najvišem rangu u liga sustavu natjecanja te treninga i natjecanja kategoriziranih sportaša u u pojedinačnim sportovima koji na prijedlog Hvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog sportskog saveza gluhih, odobri Ministarstvo turizma i sporta.

Traže pojačani nadzor lokalnih samouprava za javna događanja, okupljanja, privatna okupljanja, javnog prijevoza, kao i rad trgovačkih centara i ugostiteljskih objekata.


 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene