Koronavirus u Italiji
Koronavirus u Italiji Foto: Afp

U Italiji se poboljšala slika pandemije virusa COVID-19 nakon tjedana strogih ograničenja, rekli su u petak zdravstveni dužnosnici.


Podaci u sedam dana pokazuju da je incidencija pala na oko 232 na 100 tisuća stanovnika u razdoblju od 22. do 28. ožujka, a u prethodnim razdobljima iznosila je 240.

Stručnjaci koji su podnijeli u petak tjedno izvješće o pandemiji rekli su da su i dalje zabrinuti zbog stalno velikog broja zaraženih COVID-19 u bolnicama.

Od utorka će nove talijanske pokrajine, među njima Veneto, prijeći iz "crvene zone" u manje alarmantnu "narančastu" prema sustavu kakav je na snazi u Italiji, doznaje se iz izvora ministarstva.

Propisi koji vrijede za crvene zone primjenjuju se diljem Italije tijekom Uskrsnih blagdana od 3. do 5. travnja.

U cijepljenju Italija pokušava ostvariti zacrtani cilj: upotrijebiti pola milijuna doza cjepiva na dan. Prema zadnjim podacima najveći broj do sada je 280 tisuća, rekao je ministar zdravstva Roberto Speranza.

Gordana Buljan Flander Buljan Flander o zlostavljanoj djevojčici: "Stručnjaci trebaju odgovarati za propuste u slučaju da nisu zaštitili djecu i da su okrenuli glavu od dječje patnje"

Policija, ilustracija Iz policije se oglasili o slučaju koji je zgrozio Hrvatsku: "Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su roditelji zlostavljali dijete i tjelesno ga kažnjavali"

Od početka pandemije, vlasti su potvrdile gotovo 110 tisuća umrlih na više od 3,6 milijuna inficiranih koronavirusom.