Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Biste li ga kupili?

Dok Hrvatska muku muči s respiratorima, u oglasnicima ih nude za 25.000 kuna: "Prodali smo gotovo sve"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotine ljudi pregledale su oglas u kojem se po cijeni od 25.000 kuna prodaju respiratori u Istri. Uz njega, u Osijeku se prodaju respiratori po cijeni od 35.000 kuna. Provjerili smo o čemu se radi.

Svakodnevni veliki broj zaraženih, preminulih i hospitaliziranih u bolnicama znak je da epidemija koronavirusa ne jenjava. Od početka epidemije bilježimo i rekordan broj oboljelih na respiratoru, u ponedjeljak su 142 takva slučaja.

Dok liječnici upozoravaju na to da je broj respiratora u bolnicama ograničen, oni se mogu kupiti preko Njuškala. Primjerice, jedan od autora oglasa za prodaju respiratora napisao je da prodaje ventilator/respirator Drager Oxylog 2000 Plus.

Navodi da je respirator očuvan, iza njega je malo sati rada, svake je godine uredno servisiran i atestiran u ovlaštenom servisu. Napominje da trenutačno prodaje više komada uređaja po cijeni od 25.000 kuna.

Kako doznajemo od autora oglasa, respiratori su iz lokalnog Zavoda za hitnu medicinu i gotovo su svi prodani. Prodavani su pravnim osobama. Dodaje da je nekoliko preostalih na posudbi u respiratornom centru u bolnici. "To je medicinsko pomagalo koje je fizičkoj osobi neupotrebljivo", objasnio je za DNEVNIK.hr autor oglasa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Hrvatska iz minute u minutu Stožer donio novu odluku vezano za Dan sjećanja u Vukovaru. U Zagrebu i četiri županije troznamenkasti brojevi

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preminulo 38 osoba U Hrvatskoj 1529 novozaraženih: "U ovom trenutku gori nam sjever zemlje, brojke su ogromne"

Drugi oglas potiče iz Osijeka. Njegov autor prodaje respirator TIVAN 40 Linde za 35.000 kuna. U oglasu piše da su respiratori prigodni za bolnice, domove za starije i kućnu upotrebu te da je dostupna veća količina. Od njegova autora doznajemo da je poslovni partner inozemne tvrtke te da respiratore prodaje i fizičkim i pravnim osobama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene