Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prvo dobila antibiotik

Niste sigurni ni kad mislite da ste sigurni: ''Bio je šok kad sam dobila pozitivan nalaz, mislila sam da se ne mogu ponovno zaraziti...''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na području Bjelovarsko-bilogorske županije zabilježen je prvi slučaj reinfekcije koronavirusom. Riječ je o ženi srednje životne dobi koja je koronavirus prvi put preboljela u rujnu, a sad je ponovno dobila pozitivan nalaz.

''Prvi pozitivan nalaz dobila sam početkom rujna, nakon što sam se testirala jer sam trebala biti hospitalizirana s djetetom. Dijete je tada bilo negativno, a ja pozitivna, iako nisam imala niti jedan simptom'', ispričala je pacijentica.

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne" Ilustracija velik porast, slabo prijavljivanje Gdje je nestao COVID? Brojke u tjedan dana dvaput veće: "Teško je procijeniti koliko ljudi prijavljuju i koliko je to realno"

Zbog toga što je prije samo tri mjeseca preboljela koronu nije ni pomišljala da bi simptomi (bol u prsima, povišena temperatura, grlobolja i glavobolja) koje je dobila prošloga tjedna mogli upućivati na zarazu koronavirusom.

''Liječnica je prvo pomislila da je riječ o bronhitisu i prepisala mi je antibiotik, a onda je u ponedjeljak odlučila ponovno me poslati na testiranje na koronavirus. Testirala sam se u subotu i, evo, jutros, dobila pozitivan nalaz. Naravno, bio je to šok jer sam bila uvjerena da se još neko vrijeme ne mogu ponovno razboljeti'', ispričala je za Klikni.hr.

Glavna županijska epidemiologinja Vesna Grgić pretpostavlja da pacijentica koja prvi put nije imala nikakve simptome tada nije razvila antitijela, zbog čega je ponovno došlo do zaraze. Naglašava da nije isključeno da je takvih slučajeva bilo više, no da jednostavno nisu zabilježeni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene