U Bosni i Hercegovini u utorak je potvrđeno 208 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a najmanje 15 osoba preminulo je u toj zemlji u posljednja 24 sata od posljedica zaraze. U Srbiji je potvrđeno 235 novih slučajeva.

Galerija


Kako su izvijestili entitetski zavodi za javno zdravstvo, u Federaciji BiH testirana su 1454 uzorka, a 161 je bio pozitivan na virus SARS-CoV-2.

Vezani članci Ilustracija Brojke u Srbiji neumoljivo rastu: Potvrđeno više od 7700 novih slučajeva, nikad više preminulih Hrvoje Bujas Šef udruge Glas poduzetnika: "Ako ništa drugo ne preostane, mi smo spremni napraviti blokadu i prosvjede. Dajte privatnom sektoru da prodiše"

U tom je entitetu umrlo deset osoba kod kojih je potvrđena zaraza, a četiri su smrtna slučaja iz Sarajeva.

Ravnateljica sarajevskog Kliničkog centra Sebija Izetbegović potvrdila je kako su svi preminuli bili pacijenti koji su zbog pogoršanja stanja primljeni na Kliniku za plućne bolesti, no tamo su primljeni s ranijom dijagnozom teških malignih ili srčanih oboljenja.

Glavni grad BiH i dalje je najveće žarište zaraze u toj državi jer je tamo od ponedjeljka potvrđeno 66 novih slučajeva.

U laboratorijima u Republici Srpskoj testirali su 388 uzoraka, a zaraza je potvrđena kod 47 osoba.

Najviše je novozaraženih u tom entitetu s područja Bijeljine, gdje je potvrđeno 13 takvih slučajeva.

Od pet umrlih u RS-u od ponedjeljka čak su tri osobe s Pala, mjesta sa samo dvadesetak tisuća stanovnika.

Od pojave koronavirusa u BiH u ožujku u toj je zemlji provedeno više od 153 tisuće testiranja, a zaraza je potvrđena u nešto više od 14.500 slučajeva.

Trenutačno se aktivnim smatra nešto više od šest tisuća slučajeva. U proteklih pola godine u BiH je potvrđeno 440 smrtnih slučajeva u kojima su preminule osobe bile zaražene koronavirusom.

U Srbiji preminulo šest osoba

U Srbiji je u posljednja 24 sata kod 235 osoba potvrđena zaraza na koronavirus. Preminulo je šest osoba.

Prema posljednjim službenim podacima koje je objavilo srpsko Ministarstvo zdravlja, na respiratorima se u bolnicama širom Srbije nalazi 91 pacijent, što je najmanji broj još od 5. srpnja, prenosi Blic.