Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZNATNO POVEĆANJE

Korona se ne predaje – u susjedstvu 343 novozaražene osobe, pet umrlih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova 343 slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su u srijedu u Bosni i Hercegovini, gdje je od posljedica zaraze u protekla 24 sata umrlo pet osoba, podaci su entitetskih zavoda za javno zdravstvo po kojima epidemija u BiH ne jenjava.

Znatno povećanje broja novozaraženih u odnosu na početak tjedna potvrđeno je nakon testiranja 2200 osoba, od kojih je nešto manje od 1600 s područja Federacije BiH, gdje je zaraza registrirana kod 270 osoba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Situacija daleko od dobre Županija u BiH osma u Europi prema sedmodnevnoj incidenciji zaraženih koronavirusom Slika nije dostupna Bila je svjesna i komunikativna Tragedija u BiH: Žena oboljela od koronavirusa bacila se s trećeg kata bolnice

U tom su entitetu od utorka umrle četiri zaražene osobe, no u srijedu je prijavljeno još sedam smrtnih slučajeva iz prethodnih dana. U Republici Srpskoj testirano je 629 uzoraka, a 73 su bila pozitivna na virus SARS-CoV-2.

Pojedinačno je najveći broj novozaraženih na području Banje Luke, gdje su od utorka potvrđena 33 takva slučaja, te u Sarajevu, gdje je registrirana 31 novozaražena osoba.

Poboljšanje stanja zaraze u Sarajevu

Procjena je vlasti u Federaciji BiH kako je u glavnom gradu nakon dva mjeseca ipak došlo do stabilizacije epidemiološke situacije te da je širenje zaraze stavljeno pod nadzor jer se dnevni broj novozaraženih napokon počeo smanjivati, nakon što je od lipnja gotovo redovito bio iznad 50.

Broj oporavljenih osoba u Sarajevu proteklih je nekoliko dana veći od broja novozaraženih.

"U vrlo kratkom razdoblju došlo je do znatnog poboljšanja stanja, ono je sada zadovoljavajuće", izjavio je pomoćnik ministra zdravstva Federacije BiH Goran Čerkez te ocijenio kako stoga nema nikakve potrebe za uvođenjem novih restriktivnih mjera.

U cijeloj BiH trenutačno se aktivnim smatra nešto manje od sedam tisuća slučajeva zaraze koronavirusom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene