Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne popuštaju mjere

Dobre vijesti kod susjeda: Epidemija se vidno povlači s pojedinih područja, sve je više oporavljenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak su potvrđena 344 nova slučaja zaraze koronavirusom uz 46 smrtnih slučajeva povezanih sa zarazom, dok se epidemija u nekim dijelovima te zemlje vidno povlači.

Podaci od ponedjeljka odnose se na testiranja provedena tijekom vikenda, čiji je broj uvijek manji nego radnim danima. Od nedjelje je tako testirano nešto manje od dvije tisuće uzoraka, a zaraza je potvrđena kod 238 osoba iz Federacije BiH te kod 102 iz Republike Srpske, dok je u distriktu Brčko bilo četvero novozaraženih.

U RS-u su preminule 23 osobe kod kojih je ranije potvrđena zaraza, u Federaciji 22, dok je još jedan pacijent umro u Brčkom. Unatoč razmjerno velikom broju umrlih epidemiološka situacija u BiH i dalje je bolja nego u drugim državama okruženja, a u nekim područjima broj novozaraženih u laganom je, ali stalnom opadanju.

Poboljšanje stanja za sada je najvidljivije na području Sarajeva. Član kriznog stožera Sarajevske županije Kemal Beganović izjavio je u ponedjeljak kako raspoloživi pokazatelji govore da je epidemija tamo u padu.

"Prije mjesec dana odnosno 14. studenog imali smo 6111 aktivnih slučajeva, dok ih je danas 2393", kazao je Beganović, dodajući kako posebice ohrabruje činjenica što je već danima broj oporavljenih veći od broja novozaraženih.

Pročitajte i ovo Koronavirus - Ljudi na prvoj crti - 4 ADIO PAMETI Jesu li oni čuli za mjere? Na Lošinju zaražena žena došla na sudsku raspravu, na Viškovu kod Rijeke gosti u otvorenom kafiću!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Iracionalno i neodgovorno" Imaju najviše smrtnih slučajeva u Europi, ali od božićnog šopinga ne odustaju. Pogledajte fotografije ogromnih gužvi na ulicama Rima

U Sarajevu su na snazi iste mjere ograničenja kao i u drugim dijelovima zemlje, odnosno obveza nošenja zaštitnih maski i u zatvorenom kao i na otvorenim prostorima, zabrana većih okupljanja i kretanja u noćnim satima, no sve trgovine, ugostiteljski objekti i uslužni obrti su otvoreni, s tim da im je radno vrijeme do 22 sata.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene