Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove brojke

U BiH 188 novih slučajeva zaraze, četvero oboljelih preminulo. U Sloveniji porastao broj hospitaliziranih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U BiH je u posljednja 24 sata zabilježeno 188 novih slučajeva koronavirusa, a četvero oboljelih je preminulo. Slovenija u utorak bilježi porast hospitaliziranih osoba. U posljednja 24 sata u Sloveniji su potvrđena 24 nova slučaja zaraze, a dvije su osobe preminule.

U Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata zabilježeno 188 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od tog broja 143 osobe su iz Federacije BiH i 45 iz Republike Srpske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dvoje mrtvih U subotu 244 nova slučaja zaraze koronavirusom u BiH, u Sloveniji 24 Slika nije dostupna Detaljne upute HZJZ objavio nove mjere o okupljanjima i za prelazak granice: Razmak od metar i pol, evidencija sudionika, pravila za glazbenike i plesni podij...

U Bosni i Hercegovini potvrđena su  četiri nova smrtna slučaja. Od toga dva u Federaciji BiH i dva u RS, piše Avaz.

U Republici Srpskoj u protekla 24 sata registrirano je 45 novozaraženih koronavirusom. To je potvrđeno iz Instituta za javno zdravstvo RS. Najviše zaraženih je u Banjoj Luci - 12, u Zvorniku sedam te u Foči šest.

Testirano je 270 uzoraka, a dvije osobe su preminule. U Republici Srpskoj je od početka pandemije zaraženo 3764 osoba od čega je 50 posto oporavljeno.

Ravnatelj Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković najavio je kako će u tom entitetu ovog tjedna uvesti mjeru obvezu nošenja zaštitnih maski i na terasama kafića i restorana koje gosti mogu skidati samo u trenutku kada nešto jedu ili piju, a zatim ih moraju vratiti na lice.

"Nove su odredbe da se zaštitne maske moraju nositi i u vanjskom prostoru ako su osobe udaljene manje od dva metra jedne od drugih", kazao je Zeljković novinarima u Banjoj Luci.

U Sloveniji umrle dvije osobe

U Sloveniji je u protekla 24 sata s 914 testiranja potvrđena zaraza koronavirusom kod 24 osobe, a dvije zaražene osobe su umrle, objavila je u utorak slovenska vlada. To je velik porast dnevno novozaraženih u odnosu na prethodni dan, kad je kod 371 testirane osobe potvrđeno samo sedam novih infekcija, a treći je dan zaredom otkako se, nakon više od mjesec dana bez novih umrlih, bilježi po jedan smrtni slučaj.

Šest novozaraženih potvrđeno je u Hrastniku, po dva nova slučaja u Ljubljani i Trbovlju, a po jedan u Velenju, Kranju, Zagorju ob Savi, Kočevju, Pivki, Radovljici, Črenšovcima, Postojni, Svetem Juriju ob Ščavnici, Kamalu, Lukovici, Naklom, Novom mestu i Šmartnom pri Litiji.

Broj osoba koje se liječe bolnički opet je porastao. Trenutačno su u dvije bolnice hospitalizirana 22 pacijenta koja se liječe od COVID-19, među njima je troje na intenzivnoj njezi, a dvije su osobe nakon liječenja u posljednja 24 sata otpuštene iz bolnice, objavilo je ministarstvo zdravstva. Do sada je u Sloveniji od početka epidemije bilo potvrđeno 1977 zaraza novim koronavirusom, a umrlo je ukupno 114 bolesnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene