Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srce nije izdržalo

Tuga u Engleskoj: 15-godišnjakinja preminula od korone na dan kad je trebala primiti cjepivo - "Bila je vrlo aktivna, sportašica, voljela je izlaziti..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Engleskoj je preminula 15-godišnja Jorje Halliday. Umrla je od koronavirusa, na dan kad je trebala biti cijepljenja protiv te bolesti.

15-godišnja Jorje Halliday testirana je pozitivno na COVID-19. Umrla je na dan kad je trebala primiti prvu dozu cjepiva. Halliday je umrla u bolnici u Portsmouthu u Engleskoj, četiri dana nakon što je dobila pozitivan rezultat na koronavirus.

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne" Ilustracija velik porast, slabo prijavljivanje Gdje je nestao COVID? Brojke u tjedan dana dvaput veće: "Teško je procijeniti koliko ljudi prijavljuju i koliko je to realno"

Njezina majka, Tracey Halliday, rekla je da je njezina kćer bila "prepuna ljubavi", dijete s puno prijatelja, talentirana sportašica koja se bavila kickboksom i ambiciozna glazbenica.

"Bila je vrlo aktivna, sportašica, voljela je izlaziti i provoditi vrijeme s prijateljima i obitelji. Odrastajući se pretvarala u prekrasnu mladu djevojku koja je uvijek htjela pomagati drugima i učiniti sve za svakoga", rekla je.

"Srce boli od tuge jer nije prirodno da roditelji nadžive djecu, to je jedina stvar koja se ne može preboljeti", kazala je majka preminule i dodala da je cijela obitelj uništena, piše The Guardian.

Imala simptome gripe

Navodi da je Halliday, prije nego je otišla na testiranje, imala sve simptome gripe pa su je izolirali u svojem domu. Teško je gutala hranu, grlo ju je boljelo.

Liječnik je prepisao antibiotike, no njezino se stanje pogoršavalo. Na pregledu je utvrđeno da joj je broj otkucaja srca dvostruko veći od normalnog pa je prevezena u bolnicu.

"Shvatili su koliko je ozbiljno i dozvolili su mi da je dodirnem, držim za ruku, zagrlim... Sve su mi dozvolili. Cijelo vrijeme sam bila s njom", navodi majka preminule.

Preminula na dan kad je trebala biti cijepljena

"Pokušali su je staviti na respirator kako bi tijelu dali priliku za oporavak, no otkucaji srca joj se nisu stabilizirali. Njezino srce nije se moglo izboriti s tim naporom. Nije joj bilo spasa", navodi.

Preliminarni rezultati pokazali su da je Jorja imala miokarditis COVID, upalu miokarda, odnosno upalu srčanog mišića prouzročenu koronavirusom.

Preminula je u utorak, na dan kad joj je bilo zakazano cijepljenje protiv koronavirusa. Testirana je pozitivno u subotu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene