Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OD sutra TRI NOVA PUNKTA

Zagrebački liječnik o proglašenju kraja trećeg vala: "Pred kraj poluvremena smanjili smo vodstvo u kojem je bio protivnik"

Kako bi se ubrzalo cijepljenje - u Zagrebu se od utorka može cijepiti na tri dodatna punkta. Sve je spremno za testno cijepljenje u dvorani Gimnazije Lucijana Vranjanina.

U utorak će se probno cijepiti nekoliko stotina građana, a u srijedu i četvrtak od 1000 do 15000 građana. Važno je naglasiti i da se učenici neće susretati s građanima koji se dolaze cijepiti, jer su njihovi ulazi odvojeni.

Pročitajte i ovo Ivana Pavić Šimetin - 3 Nova kampanja za cijepljenje Pavić Šimetin o koroni u Hrvatskoj: "Raste udio BA2 varijante... Zasad se vidi da je booster doza najveća zaštita" Slika nije dostupna ZBUNJUJUĆA KOMUNIKACIJA Božinović ''poklopio'' Capaka: ''COVID potvrde zasad ostaju''

Ravnatelj Doma zdravlja Zagreb-Zapad Miroslav Hanževački reporterki Nove TV Viktoriji Bednjanec objasnio je kako će teći cijepljenje na novom punktu.

"Plan je da ljude koji dolaze ovdje pozivaju njihovi obiteljski liječnici naprosto zato što mi završavamo drugu fazu cijepljenja još uvijek i onda su obiteljski liječnici najpozvaniji odabrati koji su to pacijenti koji bi trebali iz nekog većeg razloga biti cijepljeni prije nego netko drugi", rekao je Hanževački.

Navodi da će se građani cijepiti na svim lokacijama istim cjepivom. "Tri dodatne lokacije u Zagrebu, Dom sportova, Jelkovac i mi ovdje imat ćemo ista cjepiva kao i na Velesajmu. U utorak ćemo cijepiti a AstraZenecom, a od srijede ćemo vidjeti", objasnio je Hanževački.

Kraj trećeg vala

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak proglasio je kraj trećeg vala pandemije. Hanževački smatra kako svi moramo biti zadovoljni s brojevima novozaraženih koji su obećavajući.

"No, moram reći da ja to osobno doživljavam, rečeno sportskim riječnikom, da smo smanjili vodstvo u kojem je bio protivnik tamo negdje pred kraj drugog poluvremena. Ni približni nismo završili bitku s COVID-om i uistinu, kao i svi koji polažu značajan napor u cjepivo vjerujemo, vidimo da su neke zemlje koje su se puno cijepile, zato su još u značajnije boljoj poziciji nego mi", istaknuo je Kanževački.

"Cijepljenje je najbolje što imamo u ovom trenutku i zasigurno i ako, opet sportski rečeno, želimo privesti tu našu borbu s koronom kraju, jedino nam je cijepljenje za učiniti", zaključio je Hanževački.

Osim punkta u dvorani Gimnazije Lucijana Vranjanina, otvaraju se još dva u Zagrebu, u Osnovnoj školi u Dubečkoj ulici i u Domu sportova. A ako bude dovoljno cjepiva, postoji mogućnost i da se ljude cijepi i vikendom.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene