Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugostitelji kritizirali mjeru

Švicarci s COVID potvrdama u barove, restorane i fitness centre: "Alternativa je sve zatvoriti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švicarci će od ponedjeljka morati pokazati COVID potvrde da bi ušli u barove, restorane i fitness centre, odlučila je švicarska vlada, čime se želi smanjiti pritisak na bolnice u četvrtom valu pandemije.

Vlada je prošli tjedan odgodila mjeru, koja bi u početku trebala biti na snazi četiri mjeseca, zbog javne rasprave o tome zadire li previše u građanske slobode.

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne" Slika nije dostupna Ipak se ''održava oprez'' Europa se opušta: Jedna zemlja ukinula maske i samoizolacije, a druga se ''pozdravila'' s COVID potvrdama

No budući da je situacija u bolnicama napeta i neke moraju odgoditi operacije, vlada je u srijedu ipak odlučila provesti plan u djelo.

"Situacija je i dalje nestabilna s više od 3500 novozaraženih danas", rekla je ministrica zdravlja Alain Berset novinarima u Bernu. "Alternativa je sve zatvoriti i učinit ćemo sve što možemo da to izbjegnemo".

COVID potvrda u Švicarskoj dokaz je cijepljenja, oporavka od zaraze ili negativnog testa.

Ugostitelji su kritizirali mjeru, ocijenivši da će naštetiti poslovanju u trenutku kada je pandemija počela pokazivati znakove popuštanja.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene