Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEMAJU POVJERENJA

Svaki dan bacaju stotine doza AstraZenecinog cjepiva jer se stanovnici odbijaju njime cijepiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotine doza AstraZenecinog cjepiva protiv COVID-19 baca se svaki dan u Stockholmu jer se stanovnici odbijaju njime cijepiti, rekao je švedski liječnik u ponedjeljak za televiziju SVT.

Johan Styrud iz liječničkog udruženja švedske prijestolnice rekao je da nema dovoljno dobrovoljaca za AstraZenecu, pa se cjepivo mora baciti ako se ne iskoristi u roku od nekoliko sati.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ususret blagdanima Svi su na nju već pomalo i zaboravili, a broj zaraženih i oboljelih raste: Stručnjaci su zabrinuti, upozoravaju na ključne preporuke Ilustracija Izvijestio USKOK Nova optužnica za lažne covid potvrde: Već šesta skupina okrivljenih

U Švedskoj je davanje cjepiva britansko-švedskog proizvođača ograničeno na starije od 65, nakon što su diljem svijeta zabilježeni rijetki slučajevi zgrušavanja krvi kao nuspojava primanja tog lijeka.

SVT prenosi kako dio pacijenata otkazuje zakazano cijepljenje kad saznaju da će primiti cjepivo AstraZenece.

Styrud, kao i Europska agencija za lijekove (EMA) i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO), naglašava kako su dobrobiti tog cjepiva puno veće od rizika, pa je pozvao ljude da se cijepe.

Odbijanje cjepeva AstraZenece zabilježeno je i u Hrvatskoj koja ga trenutno ima u najvećem broju, prenijeli su hrvatski mediji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene