Supetar (Foto: Arhiva/Miranda Cikotic/PIXSELL)
Supetar (Foto: Arhiva/Miranda Cikotic/PIXSELL) Foto: Arhiva/Miranda Cikotic/PIXSELL

Supetarski HDZ reagirao je na posljednje izjave gradonačelnice Supetra Ivane Marković, a u kojima je ona apelirala na Nacionalni stožer da "raspusti županijski stožer i dovede profesionalce koji će se znati nositi s ovom situacijom".


Kako navode u Gradskom odboru HDZ-a Supetar, ovo nije vrijeme za politiziranje nego sprečavanje širenja pandemije. Smatraju da se zaštita prava pacijenata mora poštivati sukladno zakonu, a "ne ljude prozivati i javno ih stigmatizirati".

Vezani članci Red za cijepljenje protiv koronavirusa u Budimpešti U strahu od britanskog soja uveli još strože mjere: "Treći val je snažan, vrlo snažan i gori nego što je bio drugi" Dragomira Majhen s Instituta Ruđer Bošković i Viktorija Bednjanec Znanstvenica s Instituta Ruđer Bošković otkrila što se zna o ruskom cjepivu: "Kad dođem na red cijepit ću se bilo kojim cjepivom"

"Koristiti ovu situaciju kada je potvrđeno 22 zaraženih na otoku Braču, a jučer je pozivala i svakodnevno radila pritisak kod županijskog stožera Splitsko dalmatinske županije na popuštanje mjera je neozbiljno, kao i iznošenje neistina i neprovjerenih informacija koje najviše rade štetu oboljeljima", navode u priopćenju u HDZ-ću Supetar.

"To je krajnje neodgovorno političko ponašanje gradonačelnice Marković! Gospođa Ivana Marković koristi ovo vrijeme jer se hoće ispromovirati zbog predstojećih parlamentarnih izbora te zbog svog mjesta u Hrvatskom Saboru, a to je žalosno! Pozivamo sve naše otočane da u ovo vrijeme pandemije i dalje budu odgovorni da se pridržavaju mjera socijalnog distanciranja, vode brigu o svome zdravlju i o svojim bližnjima, a bolesnima želimo brz oporavak!", dodaje se u priopćenju u kojem ujedno zahvaljuju svim zdravstvenim djelatnicima na njihovom angažmanu u ovo doba pandemije.