Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osječko-baranjska županija

Ravnatelj osječke bolnice: "Imamo prve četiri preminule osobe i osam novih pozitivnih na koronavirus"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Osječko-baranjskoj županiji zabilježeni su prvi smrtni slučajevi oboljelih od koronavirusa. Umrle su četiri osobe.

Ravnatelj osječke bolnice dr. Željko Zubčić kazao je: "Od jučer imamo prve četiri preminule osobe, to su osobe u poodmakloj životnoj dobi sa značajnim komorbiditetima odranije - 92 godine starosti, 85, 78 i 71 godina".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preminula 82-godišnjakinja U Osijeku umrla i peta zaražena osoba, zabilježena tri nova slučaja zaraze Slika nije dostupna Neki otpušteni iz bolnice Osječko-baranjska županija ima dvoje novooboljelih, Stožer poručuje: ''Broj se smanjuje''

Naveo je da je u petak testirano 102 uzorka, od čega ih je osam pozitivnih. "Šest ih je iz Osijeka, jedna je osoba iz Višnjevca, a jedna iz Bilja", dodao je. Ukupno je 89 pozitivnih osoba na području županije. 26 oboljelih je u KBC-u Osijek. Pet je osoba na respiratoru, a 11 osoba je pušteno na kućnu njegu.

Ravnatelj KBC-a Zubčić odbacio je nagađanja o navodno pozivnim liječnicima na Infektologiji KBC-a. Istaknuo je da su infektolozi osječkog KBC-a testirani, i jučer i danas, i svi su negativni na koronavirus.

Goran Ivanović, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite apelirao je na sve da se i dalje pridržavaju mjera koje su donesene. "Vrijeme se proljepšalo, no opasnost je i dalje tu", kazao je. "Ova utakmica nije završila i nema još uvijek kraj", kazao je Ivanović.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić kazao je da ima saznanja kako postoje mjesta na kojima se građani i dalje okupljaju. "Situacija nije bezazlena, ljudi umiru. Četvero ih je umrlo na području naše županije. Nije se dovoljno ozbiljno shvatilo sve ovo. Pozivam sve da to ne rade i da se prestane s okupljanjima", istaknuo je i dodao da rezultat takvih okupljanja može biti upravo smrtni ishod.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene