Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugi slučaj

Još jedna pozitivna osoba u Dubrovačko-neretvanskoj županiji: ''Riječ je o muškarcu koji je došao iz Bugarske"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije na konferenciji za medije izvještava o stanju s epidemijom koronavirusa u toj županiji.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić izvijestio je da je u toj županiji potvrđen još jedan slučaj zaraze. Pozvao je građane na odgovorno ponašanje, a na one koji moraju ići na posao apelira da se drži propisanih razmaka i ograničenja socijalnih kontakata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Borba s epidemijom Dramatično upozorenje Alemke Markotić: ''Posljedice nepridržavanja mjera vide se u našoj bolnici. Moramo popraviti rezultat prije zime'' Slika nije dostupna ''Nema žarišta'' Novi veliki skok zaraženih: U posljednja 24 sata 311 novooboljelih, četiri osobe preminule. Za tri županije uvedene nove mjere

Riječ je o muškarcu koji se prije dva dana vratio s odmora iz Bugarske i nalazi se u karanteni u bolnici u Dubrovniku. Iz stožera kažu da se pacijent dobro osjeća te da je prije dijagnoze bio u samoizolaciji.

''Krizu ćemo pobijediti, a pitanje je samo s koliko štete i koliko žrtava. Želimo da ne bude niti jedne'', poručio je Nikola Dobroslavić. 

Kada je riječ o kršenju mjera samoizolacije, iz županijskog stožera kažu da su zaprimili 38 prijava, od čega su utvrđena tri slučaja kršenja samoizolacije.

Iz dubrovačke bolnice kazali su da se čekaju i nalazi još sedmero zaposlenika Zračne luke Dubrovnik, koja je od četvrtka zatvorena nakon što je potvrđeno da je 54-godišnja zaposlenica pozitivna na koronavirus. 

Mato Lakić, iz Zavoda za javno zdravstvo, otkrio je da je na području županije u samoizolaciji nekoliko zdravstvenih djelatnika, no nemaju simptome. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene