Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrinjavajuće brojke

U Srbiji opet više od 8000 novozaraženih, veliki porast oboljelih na respiratoru: "90 posto ih je necijepljenih. Cijepite se što prije"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija u srijedu ima ponovno više od 8000 novih zaraženih osoba. Raste i broj oboljelih na respiratoru.

U poslednjih 24 sata u Srbiji je na koronavirus testirano 24.847 osoba. Pozitivno je bilo 8171 testiranih osoba. 45 oboljelih osoba je preminulo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Preminulo šest osoba Stožer objavio nove brojke: Provjerite stanje u svojoj županiji Slika nije dostupna Preminulo šest osoba Stožer objavio nove brojke: Provjerite stanje u svojoj županiji

U bolnicama je hospitalizirano 6241, a na respiratoru su 243 pacijenta, piše N1.

Srbija je u utorak oborila rekordnu brojku novih zaraženih koja je od početka epidemije bila 7999. U utorak je od 26.292 testiranih, njih 8467 je bilo pozitivno. 45 osoba preminulo. Na respiratorima je u utorak bio 151 pacijent.

Član Kriznog stožera prof. dr Zoran Gojković apelirao je tim povodom na građane da se što prije cijepe.

"Naš prioritet je da svima koji su oboljeli omogućimo adekvatnu zdravstvenu zaštitu. Mi moramo liječiti i cijepljene i necijepljene. U bolnicama je 75 posto necijepljenih. Na respiratorima je 90 % necijepljenih. Kad je riječ o cijepljenima koji su na respiratoru – to su starije osobe, imunokompromitirane", objasnio je Gojković.

Navodi kako građani moraju biti svjesni da će s virusom živjeti te da će se svi u jednom trenutku zaraziti, stoga je ključno koliko teški oblik infekcije koronavirusom će netko dobiti, javlja Blic.

"Molim vas, cijepite se što prije. Ili cjepivo ili respirator", zaključio je Gojković. Srbija ima dovoljan broj cjepiva svih proizvođača, a početkom listopada bit će im dostupno i cjepivo Moderne.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene