Obavijesti Video Pretražite Navigacija
gotovo 5500 zaraženih u srbiji

Imaju crni rekord od početka godine, u bolnicama sve više djece: "Tinejdžerskog su uzrasta, s upalom pluća"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija je objavila nove podatke - u posljednjih 24 sata imaju gotovo 5500 novih zaraženih, a preminule su 32 osobe. Liječnike zabrinjava porast hospitalizirane djece.

U protekla 24 sata u Srbiji je na koronavirus testirano 18.288 ljudi. Pozitivno je bilo njih 5446. Preminule su 32 oboljele osobe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Loše vijesti kod susjeda Srbija ima više od 5000 pozitivnih i nikad više umrlih: "Velika je prisutnost virusa u populaciji, više ne znamo tko je zarazan" Slika nije dostupna Preokret u susjedstvu Vodeći srpski epidemiolog nakon proboja koronavirusa u starački dom dao ostavku pa intervenirao i Vučić: Od ostavke ništa

Prema posljednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima je 209 pacijenata. Ukupno je u bolnicama u Srbiji hospitalizirano 4859 oboljelih.

Zabrinjava i podatak da je u Kliničko-bolničkom centru "Dragiša Mišović" u Beogradu trenutačno na liječenju 22-oje djece različitog uzrasta zbog komplikacija povezanih s koronom. Ravnateljica Dječje klinike u KBC-u Olivera Ostojić upozorila je da se radi o dvostruko većem broju od onog protekli tjedan, piše Blic.

"Čini nam se da je to novi britanski soj virusa, a veći je broj pacijenata tinejdžerskog uzrasta s jednostranom ili obostranom upalom pluća", dodala je Ostojić.

Brojke rastu u lockdownu

Brojke u Srbiji sve su veće bez obzira na lockdown u kojemu je zemlja od srijede ujutro i dva protekla vikend-lockdowna. Trenutačno su otvorene samo trgovine prehranom, ljekarne i benzinske pumpe.

Nove mjere Kriznog stožera na snazi će biti do ponedjeljka, kad će stožer analizirati rezultate lockdowna i odlučiti o mjerama za sljedeći tjedan. U tijeku je i rasprava o pooštravanju kazni za one koji se ne pridržavaju mjera.

Epidemiolog Predrag Kon već je izjavio kako bi mlade koji se nalaze na privatnim partijima obvezno testirao na koronu, a potom slao na društveno koristan rad u COVID bolnice. Smatra da bi mladi na taj način dobili sliku koliko je situacija s koronom u Srbiji alarmantna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene