Srbija cijepi građane susjednih država - 4
Srbija cijepi građane susjednih država - 4 Foto: DNEVNIK.hr

U Srbiji je tijekom vikenda cijepljeno više od 8500 gospodarstvenika i građana susjednih država, a premijerka Ana Brnabić poručila je da u tom pozivu "nije bilo politike", jer je procijenjeno da bi zbog roka uporabe do 1. travnja moralo biti uništeno 20.000 do 25.000 cjepiva AstraZeneca.


''Nije bilo nikakve politike u tom pozivu da dođu, niti je bilo politike u njihovom dolasku'', rekla je u ponedjeljak Ana Brnabić za komercijalnu provladinu TV Happy, naglasivši kako Srbija nije htjela dopustiti da cjepiva propadnu, već je odlučeno pozvati regiju na cijepljenje.

Predsjednik Gospodarske komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio je u ponedjeljak da je tijekom vikenda cijepljeno više od 8500 gospodarstvenika iz regije, te da će ih danas i sutra biti cijepljeno i više jer je regija uzajamno gospodarstveno vrlo povezana. "Gospodarski sustavi funkcioniraju", uz svakodnevni promet i protok ljudi i robe, rekao je.

"Ako sam ja siguran, mora biti siguran i moj suradnik, moramo to shvatiti", rekao je Čadež za Radio-televiziju Srbije. Samo dan nakon masovnog cijepljenja gospodarstvenika i građana iz regije na tri punkta u Beogradu i Nišu, Srbija u ponedjeljak bilježi 41 smrtni slučaj koronavirusa, te i dalje visoku dnevnu razinu novih zaraza.

Cijepljenje u Srbiji Cijepila se u Srbiji pa za DNEVNIK.hr objasnila cijelu proceduru: "Nama je ovaj vikend bio poput malog maturalca"

Cjepivo protiv koronavirusa, ilustracija Lokalni stožeri žale se na nepravednu raspodjelu cjepiva: "Siguran sam da smo i sada već zakinuti"

U posljednja 24 sata od 14.079 napravljenih testova 4512 je bilo pozitivno na koronavirus, a povećan je i broj pacijenata na bolničkom liječenju na 7116, od kojih su 252 na respiratorima.

Od početka epidemije u Srbiji je registrirano 590.018 zaraženih koronavirusom, a preminuo je 5231 pacijent.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju