Splitski taksi, ilustracija
Splitski taksi, ilustracija Foto: Ivo Cagalj/Pixsell

Kako bi iskazali zahvalnost i podršku liječnicima i medicinskom osoblju koji se bore protiv epidemije koronavirusa, splitski taksisti odlučili su im darovati besplatne vožnje za odlazak na posao i povratak kući s posla.


Riječ je o inicijativi Ceha prijevoznika pri Udruženju obrtnika u Splitu i udruženja Žuti taxi Split.

Vezani članci Injekcija i cijepljenje, ilustracija (Foto: Getty Images) Znanstvenik krenuo u obračun s antivakserima: Naziva ih zločincima i tvrdi da je sladoled opasniji od cjepiva Angela Merkel Merkel: "Ograničili smo ljudska prava, ali to je nužno tijekom epidemije"

"Želimo zahvaliti svim zdravstvenim djelatnicima na svemu što čine za zdravlje i sigurnost naših građana. Svjesni smo da je u ovakvim teškim trenucima svaka pomoć dobrodošla i na ovaj način odlučili smo barem malo olakšati medicinskom osoblju koje se nesebično bori za brojne živote hrvatskih građana.

Zdravstveni djelatnici obavljaju svoj posao profesionalno, savjesno i odgovorno i mi smo im na tome neizmjerno zahvalni", rekao je predstavnik Ceha prijevoznika pri Udruženju obrtnika u Splitu Milivoj Topić.

Napomenuo je da će se sve besplatne vožnje za medicinsko osoblje moći ostvariti isključivo narudžbom preko aplikacije te da mole građane da ne zloupotrebljavaju to i ne oduzimaju prijevoz nekome kome je potrebniji.

Tim putem želimo pomoći onim ljudima koji rade duge sate za dobro svih nas. Ovo je jedna mala gesta i nadamo se da će i ostali taksisti slijediti naš primjer.

Također, naglašavamo da se vozila kojima upravljaju profesionalni vozači dezinficiraju nakon svake vožnje i da su svi vozači opremljeni maskama za dodatnu sigurnost, istaknuo je dopredsjednik splitskog udruženja Žuti taxi Siniša Đapić. (Hina)