Obavijesti Pretražite Navigacija
UMRLO DEVET LJUDI

Splitski SDP traži ili smjenu ravnatelja Doma za starije ili ostavku župana: "Radi se o ogromnoj grešci s užasnim posljedicama"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik splitskog SDP- a Goran Kotur poručio je u subotu da, ako ne dođe do trenutačne smjene ravnatelja Doma za starije i nemoćne Ivana Škaričića, župan Blaženko Boban mora podnijeti ostavku.

U priopćenju poslanom medijima podsjeća kako je petnaest štićenika Doma za starije i nemoćne osobe u Splitu deset dana imalo temperaturu, no nisu poduzete odgovarajuće protuepidemijske mjere. Jasno je, smatra, da netko u tako ozbiljnoj situaciji nije obavio svoj posao.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović, urednice vanjske politike Dnevnika Nove TV Susret EPP-a u Splitu Raspada li se Schengen na migrantskoj krizi? Ivana Petrović: "Ovo što sada Slovenija radi kod granice s Hrvatskom, to već radi više od godinu dana kod nekadašnje granice s Austrijom" Grafiti u Splitu - 4 VANDALIZAM NA DJELU Uvredljivi politički grafiti ponovo osvanuli u Splitu

"S obzirom da zdravstvena inspekcije nije našla elemente krivog postupanja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i liječnice, očito je da je netko drugi napravio ozbiljan propust koji je rezultirao zarazom više desetaka starijih i nemoćnih osoba kao najrizičnije skupine. I devet je ljudi umrlo.

Radi se o ogromnoj grešci s užasnim posljedicama. Ravnatelj Ivan Škaričić po Statutu organizira i odgovoran je za stručni rad Doma za starije i nemoćne osobe u Splitu. Stoga je sasvim jasno od prvog dana da je odgovoran po službenoj dužnosti", stoji u priopćenju.

Splitski SDP je poručio da Upravno vijeće Doma za starije i nemoćne osobe u Splitu mora odmah razriješiti dužnosti ravnatelja Ivana Škaričića, a ako to ne učini, tada župan Blaženko Boban mora razriješiti dužnosti članove Upravnog vijeća.

"Župane, ravnatelja Doma Ivana Škaričića treba odmah smijeniti zbog toga što bilo kakvo dodatno odgađanje ozbiljno narušava povjerenje u sustav tijekom epidemije. Ovdje se ne radi o sitnom propustu, već o iznimno ozbiljnoj situaciji.

Bez reakcije nadležnih šalje se svima ostalima na odgovornim dužnostima poruka da se nerad i nered s višestrukom smrtnom posljedicom tolerira.

Ako ne dođe do trenutačne smjene ravnatelja Doma i tako barem pokušaja vraćanja povjerenja u sustav, onda mora podnijeti ostavku splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban", navodi se na kraju priopćenja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene