Obavijesti Video Pretražite Navigacija
860 NOVOZARAŽENIH

Ništa od popuštanja mjera: Policijski sat ostaje, kafići i terase rade samo u dvije regije...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trenutačno epidemiološko stanje ne dopušta mogućnost popuštanja mjera, a administrativno stanje epidemije COVID-a, koje po sadašnjoj uredbi istječe 18. ožujka, produžava se za još mjesec dana, objavila je slovenska vlada, dok zemlja bilježi 860 novih slučajeva zaraze.

Sve protuepidemijske mjere ostaju i dalje na snazi, uključujući i policijski sat od 9 sati navečer do 6 ujutro, ali se razmatra mogućnost da se on u sljedećim tjednima zbog produljenja dnevne svjetlosti skrati za 60 minuta, pa bi počinjao u deset navečer, potvrdili su u slovenskoj vladi.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari" Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj

Osnovne i srednje škole od prošlog tjedna ponovno rade uživo, trgovine sve rade bez ograničenja, ali uz mjere, a služenje jela i pića na otvorenome, odnosno rad terasa i kafića moguć je samo u dvije statističke regije u jugoistočnom dijelu zemlje od njih ukupno 12.

U posljednja 24 sata u Sloveniji je sa 5786 PCR testova potvrđeno 860 novih zaraza koronavirusom, a umrle su četiri osobe, pa se broj preminulih od COVID-19 od početka epidemije povećao na 3908.

Aktivnih slučajeva zaraze je 10.486, tjedni prosjek novih zaraza u jednom danu iznosi 707, a u bolnicama je još 485 COVID pacijenata, od čega njih 92 na intenzivnim odjelima, priopćilo je ministarstvo zdravstva. Do sada je protiv COVID-19 u Sloveniji cijepljeno nešto više od 150.000 ljudi.

Vlada je donijela odluku da će se ubuduće oni koji su bili zaraženi pa se oporavili od COVID-19 cijepiti samo jednom dozom cjepiva jer će se sama zaraza zbog razvijenih antitijela računati kao prva doza cijepljenja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene