Koronavirus, ilustracija
Koronavirus, ilustracija Foto: Dubravka Petric/PIXSELL/Pixsell

Glasnogovornik slovenske vlade Jelko Kacin napisao je na Twitteru da Hrvatska ostaje na popisu epidemiološki sigurnih zemalja.


Glasnogovornik slovenske vlade Jelko Kacin na svom je Twitteru objavio kako je hrvatska Vlada, po uzoru na Sloveniju, odlučila zatvoriti noćne klubove, zbog čega će Hrvatska ostati na zelenoj listi epidemiološki sigurnih zemalja. 

Vezani članci Koronavirus, ilustracija U Sloveniji potvrđena 23 nova slučaja korone, Kacin smatra da nema razloga za optimizam Koronavirus u BiH, ilustracija U susjedstvu bolja situacija: BiH ima 62 nova slučajeva zaraze, Slovenija 16

Istovremeno, Kacin je slovenskim turistima u Hrvatskoj poručio da budu oprezni i ne odlaze na masovna okupljanja i tako riskiraju. Dodao je da će slovenska strana i dalje pažljivo pratiti stanje u Hrvatskoj.

U Sloveniji je u posljednja 24 sata potvrđeno 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavila je u utorak slovenska vlada, koja za sada Hrvatsku neće skinuti s liste epidemiološki sigurnih država.

Time se broj ukupno potvrđenih zaraza od početka epidemije povećao na 1600. Do sada je među zaraženima bilo 111 smrtnih slučajeva, a trenutačno je u bolnici osam bolesnika koji se liječe od COVID-19, objavilo je ministarstvo zdravstva.

U Sloveniji je jedno od posljednjih žarišta Maribor, gdje je među liječnicima u tamošnjoj bolnici dosad potvrđeno već sedam slučajeva.