Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NOVI POTEZ

Svjetska velesila objavila koliko su djece u dobi od 5 do 11 godina cijepili protiv korone u tjedan dana: "Ovo je dobar početak"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 900.000 djece od 5 do 11 godina primilo je prvu dozu Pfizerova cjepiva protiv bolesti COVID-19 u prvom tjednu nakon što je cjepivo odobreno za tu dobnu skupinu u Sjedinjenim Državama.

To je "dobar početak", ocijenio je u srijedu koordinator borbe protiv pandemije u Bijeloj kući, Jeff Zients i objavio ove podatke na tjednoj konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Ilustracija Poznata i cijena Nova optužnica za izdavanje lažnih covid potvrda: Uskok tereti 19 osoba, ključna je bila medicinska sestra Slika nije dostupna "To je njegov izbor" Obrisali ga s liste za transplantaciju srca jer se nije cijepio: "Organa je malo, nećemo ih dijeliti nekome tko ima male šanse za život..."

On je rekao da očekuje ubrzanje tempa cijepljenja sljedećih tjedana, kada se centri za cijepljenje opskrbe dječjim dozama.

U Sjedinjenim Državama ima 28 milijuna djece u dobi između 5 i 11 godina.

Oko "700.000 djece je naručeno na cijepljenje u ljekarnama", dodao je Zients, a djeca će se moći cijepiti i kod nekih pedijatara ili u dječjim bolnicama. Ukupno je predviđeno 20.000 mjesta za cijepljenje djece, podsjetio je Zients.

Djeca će se uvijek cijepiti u dvije doze s razmakom od tri tjedna, ali doziranje treba biti prilagođeno na 10 mikrograma po injekciji, prema 30 mikrograma za starije skupine.

"Iako su djeca otpornija na taj virus od odraslih, ipak su u opasnosti", podsjetila je Rochelle Walensky, direktorica Centara za prevenciju i kontrolu bolesti (CDC).

Ona je naglasila da u Sjedinjenim Državama ima prosječno 73.000 novozaraženih dnevno i oko 1000 umrlih.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene