Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer potpisao naredbu

Epidemija ne jenjava, zbog straha od širenja koronavirusa Rusi zatvorili granicu s Kinom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mihael Mišustin, novi ruski premijer, u četvrtak ujutro naredio je da se zatvori rusko-kineska granica.

Ruski premijer Mihail Mišustin potpisao je naredbu da se zatvori granica s Kinom. To je provođenje uputa koje je dao ruski predsjednik Vladimir Putin da se učini sve što je moguće kako bi se spriječilo širenje koronavirusa. 

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Drugačija slika Ovo su državnici koji su čestitali Putinu na pobjedi na izborima: "Naš stariji brat je trijumfirao, to je dobar znak za svijet" Vladimir Putin Kad nema ljubavi Udarili Putina gdje ga najviše boli i narušili dobre odnose: "Ne žele riskirati, mogu izgubiti puno više od Rusije"

"Informirat ćemo sve o zatvaranju granica na istoku, ali i o drugim mjerama koje poduzima naša vlada", rekao je Mišustin u četvrtak, prenosi Russia Today. Pišu i da je vlada oformila posebne službe da se spriječe ulazak smrtonosnog virusa u zemlju. Prije toga je rusko ministarstvo vanjskih poslova upozorilo građane da ne putuju u Kinu osim ako nije prijeko potrebno.

Kineske vlasti objavile su u četvrtak ujutro kako je broj zaraženih koronavirusom sada viši od 7700 te da je najmanje 170 ljudi umrlo. Virus, koji je u međuvremenu zahvatio čitavu zemlju, proširio se diljem svijeta, pa je tako 70 slučajeva zaraze zabilježeno u više od 20 zemalja, među kojima su Japan, Njemačka, Tajvan, Vijetnam i Francuska koja je potvrdila i peti slučaj zaraze koronavirusom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene