Koronavirus u Kini - 1
Koronavirus u Kini - 1 Foto: Afp

Mihael Mišustin, novi ruski premijer, u četvrtak ujutro naredio je da se zatvori rusko-kineska granica.


Ruski premijer Mihail Mišustin potpisao je naredbu da se zatvori granica s Kinom. To je provođenje uputa koje je dao ruski predsjednik Vladimir Putin da se učini sve što je moguće kako bi se spriječilo širenje koronavirusa. 

Vezani članci Urušio se hotel u Kini u kojem je bila karantena zbog koronavirusa U rušenju kineskog hotela karantene poginulo šest osoba, akcija spašavanja još traje Koronavirus, ilustracija U Kini pada broj novozaraženih koronavirusom, u svijetu 105.000 oboljelih

"Informirat ćemo sve o zatvaranju granica na istoku, ali i o drugim mjerama koje poduzima naša vlada", rekao je Mišustin u četvrtak, prenosi Russia Today. Pišu i da je vlada oformila posebne službe da se spriječe ulazak smrtonosnog virusa u zemlju. Prije toga je rusko ministarstvo vanjskih poslova upozorilo građane da ne putuju u Kinu osim ako nije prijeko potrebno.

Kineske vlasti objavile su u četvrtak ujutro kako je broj zaraženih koronavirusom sada viši od 7700 te da je najmanje 170 ljudi umrlo. Virus, koji je u međuvremenu zahvatio čitavu zemlju, proširio se diljem svijeta, pa je tako 70 slučajeva zaraze zabilježeno u više od 20 zemalja, među kojima su Japan, Njemačka, Tajvan, Vijetnam i Francuska koja je potvrdila i peti slučaj zaraze koronavirusom.