I danas su na ulasku u školu osnovnoškolce iz Krapinskih Toplica dočekali zaštitari.


Učenik koji odbija nositi masku, a u tome ga podržavaju roditelji i nekolicina prosvjednika, ni danas nije ušao u školu. Nakon što su prosvjednici ušli u prostor dvorišta škole - ravnatelj je pozvao policiju tako da je red, uz zaštitare, održavala i interventna policija. Na teren je stigla i dječja pravobraniteljica, a u školu je došao i župan krapinsko-zagorske županije. Prosvjednici su se razišli oko 15 sati. Zaštitari ostaju dok posljednji učenik ne napusti školu.

Vezani članci Željko Kolar, krapinsko-zagorski župan Župan poručio roditeljima: "Razumijem da mogu biti protiv mjera, ali ne na način da ugrožavaju ostalu djecu" Željko Kolar Župan apelirao da se drama u Krapinskim Toplicama privede kraju: ''Iz drugih krajeva Hrvatske došli su raditi nered. Iskoristili su protest jednog roditelja''

Ispred škole je i reporter Domagoj Mikić koji je razgovarao s Darkom Krušlinom, voditeljem službe policije PU krapinsko-zagorske. On je pak rekao da su policijske ophodnje na terenu, u neposrednoj blizini, u slučaju da bude potrebe za intervencijom. Izvanredno stanje u školi traje već gotovo tjedan dana pa je policija već podnijela dosta prekršajnih prijava.

"Dosada smo ukupno podnijeli 26 prekršajnih prijava. Jednu za kršenje javnog reda i mira, pet prijava zbog kršenja Zakona o javnom okupljanju, sedam iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i 13 prijava iz Zakona o osobnoj iskaznici", rekao je Krušlin.

Roditelji učenika su prijavljeni zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

"Slijedom toga smo i roditelje djeteta prijavili, a s obzirom da dijete nije prekršajno odgovornost, obavijestili smo i nadležni Centar za socijalnu skrb", rekao je Krušlin. 

 Više pogledajte u videu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju