Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koronavirus u Hrvatskoj

Objavljene preporuke za osobe u kućnoj samoizolaciji, evo kako izbjeći visoke novčane kazne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je preporuke za osobe u samoizolaciji, kojih je u Hrvatskoj trenutačno gotovo 9000.

Iz Ravnateljstva civilne zaštite izdane su preporuke za osobe kojima je određen zdravstveni nadzor u kućnoj samoizolaciji. Preporuke su objavljene i na društvenim mrežama.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Koronavirus - ilustracija - 5 Umrle dvije osobe Veći skok novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježen u još jednoj susjednoj zemlji

Osim informacije da se telefonski broj nadležnog epidemiologa može dobiti pozivom na broj 112, iz ravnateljstva podsjećaju da: nije dopušteno izlaziti iz kuće, svakodnevno je potrebno kontaktirati s nadležnim epidemiologom te mjeriti tjelesnu temperaturu ujutro i navečer.

Iz ravnateljstva upozoravaju da treba obratiti pažnju na pojavu simptoma respiratorne infekcije, poput visoke temperature, kašlja i otežanog disanja te je nužno redovito pranje ruku sapunom ili hidroalkoholnom otopinom.

Nužno je redovito čišćenje i dezinficiranje predmeta i površina u prostorijama u kojima borave osobe u samoizolaciji te provjetravanje prostorije. Samoizolirane osobe trebaju koristiti zasebnu posteljinu, ručnike i pribor za jelo.

Osobama u samoizolaciji potrebno je osigurati odvojenu sobu i odvojeno korištenje kupaonice, a u slučaju potrebe za odlaskom u zdravstvenu ustanovu prethodno se treba javiti telefonom liječniku obiteljske medicine.

Podsjetimo, sve one koji se ne budu pridržavali pravila kućne samoizolacije očekuju visoke kazne u iznosima od 8000 do 120.000 kuna. U samoizolaciji je, prema posljednjim podacima, oko 9000 ljudi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene