Željka Karin
Željka Karin Foto: Milan Sabic

Ravnateljica županijskog NZJZ-a Željka Karin osvrnula se na epidemiološku situaciju u Splitsko-dalmatinskoj županiji.


Uslijed dolaska većeg broja turista Splitsko-dalmatinska županija bilježi i porast broja novozaraženih koronavirusom. Ravnateljica županijskog NZJZ-a Željka Karina osvrnula se na trenutačnu situaciju u županiji.

"Radovali smo se turistima, ali situaciju treba kontrolirati, trebaju doći s  COVID potvrdama. Idu i prijedlozi da imaju i testove pri ulasku u zemlju s obzirom na to da delta-soj prevladava ne samo u Engleskoj već i kod nas", rekla je Željka Karin za HRT.

Splitski aerodrom ima punkt za kontrolu turista, a Karin ističe kako mogu jako dobro kontrolirati situaciju i prilikom ulaska turista u Hrvatsku i pri izlasku iz države.

"Na tom punktu dnevno otkrijemo pet-šest turista koji imaju pozitivan brzi test. Odmah ih stavljamo u samoizolaciju, a taj nalaz potvrđujemo PCR testom. Nakon 10 dana opet uzimamo bris i turist može nastaviti putovanje", pojasnila je Karin.

Osvrnula se na trenutačnu situaciju u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

"Situacija nije zabrinjavajuća, ali nije ni zadovoljavajuća. Brojke nam rastu, a porastao je i broj hospitaliziranih. Treba pojačati epidemiološke mjere jer dok se ne procijepimo i dok cjepivo ne počne djelovati, zaraza će se širiti", rekla je.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju