Krunoslav Capak, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo
Krunoslav Capak, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Foto: Vijesti Nove TV u 14

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak kazao je jutros kako je od jučer zabilježeno ukupno 12 novooboljelih od koronavirusa.


U Hrvatskoj je od jučer potvrđeno 12 novih slučajeva koronavirusa pa je ukupno oboljelih 99, rekao je u četvrtak ujutro ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak. 

Vezani članci Korona i problemi s psihom - 4 Nevjerojatno: Žena zaražena koronom išla u ljekarnu, muškarac stigao na aerodrom, planirao odletjeti iz zemlje Policija, ilustracija Pa dobro, jesu li oni normalni? Jedan Zagrepčanin pijan i zaražen spavao u autu, drugi išao na tehnički. Slavonka se uredno ukrcala u bus

"Približavamo se brojci od 100. Kao što od početka govorimo, za 80 posto ljudi ova je bolest jedna blaga respiratorna bolest blaža od gripe, dok je za 20 posto to nešto teža bolest, a za pet posto teška bolest koja zahtijeva intenzivno bolničko liječenje", rekao je Capak u emisiji Hrvatskog radija ''U mreži Prvog''.

Što se tiče jučerašnje smrti osobe koja je bila u samoizolaciji u Istri, Capak je potvrdio da je ta osoba bila pozitivna na koronavirus u brisu.

"Potvrđeno je jučer navečer testom da je osoba bila pozitivna. Međutim, je li to smrt od koronavirusa il ne, konačnu riječ treba dati patolog nakon što se obavi obdukcija", poručio je Capak, prenosi Hina.

Sve o širenju koronavirusa u Hrvatskoj možete pratiti OVDJE.