Obavijesti Video Pretražite Navigacija
50-ak zaraženih turista

Capak o porastu broja zaraženih: "Brojke su velike, računali smo na to, došao je velik broj turista i mladi su se počeli družiti u noćnim klubovima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je da će danas biti manje novih slučajeva nego prethodnih dana.

"Sigurno će biti manje od 100. Nešto se manje testira tijekom vikenda, vidjet ćemo kakve će brojke biti sutra'', rekao je Capak za N1 i dodao kako su računali na to da će brojke skočiti s obzirom na to da smo imali milijun turista. 

Pročitajte i ovo Krunoslav Capak u Dnevniku Nove TV - 2 o strategiji i novim mjerama Capak za Dnevnik Nove TV: "Nećemo smanjivati vrijeme izolacije, ali ćemo produžiti rok trajanja imuniteta nakon COVID-19" Slika nije dostupna Nove mjere U kafićima će uskoro dežurati COVID redari, ali nije baš jasno što će točno raditi: "Bit će otkaza i zatvaranja..."

Ne misli da Hrvatska primjenjuje švedski model borbe protiv korone. "Švedska? Tamo je bio malo drugačiji sustav, mi imamo neka ograničenja, a tamo su normalno radili vrtići i škole. Mi smo imali na proljeće karantenu i to je velika razlika. Sada imamo novu normalu, imamo mjere kojih se treba pridržavati i svi ih se trebaju pridržavati", upozorio je. 

Smatra kako imamo veliki rast broja zaraženih, ali da on još nije eksponencijalan. 

"Nama se promijenilo to da nam je došao veliki broj ljudi i da su se mladi počeli družiti u noćnim klubovima". Kazao je i kako imamo 54 zaražena turista koji su ostali u Hrvatskoj u karanteni. 

Priznao je i kako sigurno imamo više zaraženih nego što to pokazuju brojke. Komentirao je i obvezno nošenje maski najesen rekavši da su to nagađanja. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene