Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trenutno su izvan Hrvatske

Raspisana potraga: Policija traga za mladencima iz Metkovića na čijoj se svadbi zarazila 21 osoba

Policajci u Metkoviću dovršili su kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su mladenci održali svadbu bez epidemioloških mjera. Nakon svadbe, 21 osoba je zaražena koronavirusom.

Policija je raspisala potragu za 28-godišnjom hrvatskom državljankom i 32-godišnjim njemačkim državljaninom. Trenutno su izvan Hrvatske.

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne" Ilustracija velik porast, slabo prijavljivanje Gdje je nestao COVID? Brojke u tjedan dana dvaput veće: "Teško je procijeniti koliko ljudi prijavljuju i koliko je to realno"

Istragom su utvrdili da su organizirali svoju svadbenu svečanost sredinom lipnja u jednom ugostiteljskom objektu u Metkoviću. Pritom nisu poštivali mjere za sprječavanje i suzbijanje koronavirusa koje je propisao Stožer.

S obzirom na to da nisu provjerili ispunjavaju li gosti propisane uvjete za sudjelovanje na svadbi, došlo je do širenja zaraze među gostima. Zaražena je 21 osoba.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene