Brodosplit (Foto: Boris Ščitar/Pixsell)
Brodosplit (Foto: Boris Ščitar/Pixsell) Foto: Boris Š?itar/Pixsell

Koronavirusom se zarazio dio radnika Brodosplita iz Indije. Svi su u samoizolaciji ili karanteni, a zarazili su se izvan škvera. Dio je već prebolio bolest COVID-19, a nitko nije imao teže simptome.


Dio radnika Brodosplita zarazio se koronavirusom, potvrdio je za DNEVNIK.hr glasnogovornik Josip Jurišić te istaknuo kako ne postoji opasnost od prijenosa virusa jer su svi zaraženi u karanteni ili samoizolaciji. Radi se o radnicima iz Indije koji su se zarazili izvan škvera.

Vezani članci Život tijekom pandemije koronavirusa, Sarajevo Susjednoj zemlji kasni isporuka cjepiva, Rusija im nudi hitnih 200.000 doza: "Kupit ćemo bilo koje dostupno" Njemačka kancelarka Angela Merkel Emotivna Merkel: "Srce mi se slama kada vidim koliko je ljudi umrlo u samoći"

"Brodosplit je na samom početku pandemije Covida 19, osim nabavke potrebne opreme i zaštitnih sredstava osigurao i uredio potrebne prostore za samoizolaciju i karantenu pozitivno testiranih na koronavirus, za više od 1000 kreveta. Kad smo dobili informaciju da određeni broj naših radnika iz Indije ima simptome, odmah su premješteni u predviđene prostore sa samoizolaciju, a za one za koje se PCR testom pokazalo da su inficirani, stavljeni su u karantenu. Veći broj njih već je prebolilo COVID-19, odnosno u potpunosti su ozdravili. Nitko od oboljelih nije razvio teže simptome niti je bilo potrebe za hospitalizacijom. Svi oni, prema informacijama koje smo prikupili, zarazili su se izvan škvera, što nije čudno s obzirom na ukupan broj zaraženih u Splitu. Preostali kojima još nije istekla propisana izolacija u karanteni su, pa ne prijeti nikakva opasnost o prijenosa virusa", odgovorili su nam.

Inače, u Splitsko-dalmatinskoj županiji danas je 29 novozaraženih, od čega je 16 iz Splita, a preminula je jedna ženska osoba u dobi od 69 godina.