Obavijesti Video Pretražite Navigacija
od danas

Putnici iz Hrvatske u Italiju više ne trebaju test na koronavirus

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Italija za putnike iz Hrvatske od četvrtka 8. listopada više ne traži negativan test na koronavirus niti ne obvezuje na testiranje u roku od 48 sati po ulasku u zemlju.

Talijanska vlada tu odluku donijela je u srijedu a stupa na snagu 8. listopada.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Slika nije dostupna Ipak se ''održava oprez'' Europa se opušta: Jedna zemlja ukinula maske i samoizolacije, a druga se ''pozdravila'' s COVID potvrdama

Hrvatska se nalazi u skupini zemalja koje je talijanska vlada uvrstila na listu B režima ulaska u Italiju s obzirom na pandemiju.

Za putnike iz zemalja s te liste, koja najvećim dijelom obuhvaća članice Europske unije, dopušten je ulazak u zemlju a talijanske vlasti, uz neke iznimke, ne traže testiranje, potvrdu negativnog testa ili obvezno samoizoliranje po dolasku u Italiju.

Talijanska je vlada Hrvatsku, Maltu i Grčku odlukom od srijede isključila iz skupine zemalja za koje se dodatno tražila potvrda o negativnom testu unutar 72 sata ili obvezno testiranje u roku od 48 sati po dolasku u Italiju.

Iznimka je Rumunjska koja se, iako je članica EU-a, nalazi na listi C talijanskog ministarstva vanjskih poslova što podrazumijeva stroža pravila za ulazak u zemlju, a dodatne odredbe i dalje vrijede za putnike iz Belgije, cijele Francuske, Nizozemske, Češke i Španjolske.

Putnicima s liste B dopušten je ulazak u Italiju bez obzira na razlog putovanja no i dalje se mora ispuniti obrazac u kojem se, uz izjavu da osoba ne boluje od covida-19, navode podaci o putovanju i kontakti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene