Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DIVLJANJE EPIDEMIJE

Prvi slučaj koronavirusa u Africi, u Pekingu samo jučer umrlo 143 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj umrlih u epidemiji koronavirusa u Kini porastao je na 1523 na kraju petka.

Egipatski ministar zdravstva potvrdio je u petak prvi slučaj koronavirusa u toj zemlji. Navodno je riječ o stranom državljaninu.

Pročitajte i ovo Kineske vojne vježbe Naoružavanje Ovo nije viđeno od Drugog svjetskog rata: "Do 2027. godine bit će spremni na invaziju" Vladimir Putin Drugačija slika Ovo su državnici koji su čestitali Putinu na pobjedi na izborima: "Naš stariji brat je trijumfirao, to je dobar znak za svijet"

CNN piše kako su virus otkrili testirajući putnike iz zemalja u kojima je već zabilježena bolest. Odmah su obavijestili Svjetsku zdravstvenu organizaciju i poduzeli sve potrebne mjere kako se bolest ne bi širila. Ovo je ujedno i prvi zabilježen slučaj koronavirusa u Africi. 

Broj umrlih od epidemije koronavirusa u kontinentalnoj Kini porastao je na 1523 na kraju petka, nakon što je tijekom dana umrlo 143 ljudi, objavila je Nacionalna komisija za zdravlje te zemlje u subotu ujutro.

Broj novih smrtnih slučajeva u središnjoj provinciji Hubei, u epicentru epidemije virusom službenog naziva Covid-19, u petak je porastao za 139.

Većina novih smrtnih slučajeva, njih 107, bila je u Wuhanu, glavnom gradu provincije Hubei, Ukupno 1123 osobe u Wuhanu do sada su umrle od koronavirusa.

Potvrđeno je i novih 2.641 infekcija diljem Kine, čime je ukupna brojka zaraženih - 66.492.

Brojni sajmovi i industrijske konferencije u Kini i inozemstvu odgođeni su zbog prometnih ograničenja i zabrinutosti zbog širenja virusa, među njima i Svjetski sajam mobilne telefonije u Barceloni (MWC). (Hina/A.T)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene