Broj umrlih u epidemiji koronavirusa u Kini porastao je na 1523 na kraju petka.

Galerija


Egipatski ministar zdravstva potvrdio je u petak prvi slučaj koronavirusa u toj zemlji. Navodno je riječ o stranom državljaninu.

Vezani članci Mate Rimac, donacija iz Kine Dobro se dobrim vraća: Rimac pomogao Kinezima kad im je bilo teško, oni sad uzvraćaju Koronavirus u Londonu Direktor Kineskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti upozorava SAD i Europu: "Ovo je najveća pogreška koju radite"

CNN piše kako su virus otkrili testirajući putnike iz zemalja u kojima je već zabilježena bolest. Odmah su obavijestili Svjetsku zdravstvenu organizaciju i poduzeli sve potrebne mjere kako se bolest ne bi širila. Ovo je ujedno i prvi zabilježen slučaj koronavirusa u Africi. 

Broj umrlih od epidemije koronavirusa u kontinentalnoj Kini porastao je na 1523 na kraju petka, nakon što je tijekom dana umrlo 143 ljudi, objavila je Nacionalna komisija za zdravlje te zemlje u subotu ujutro.

Broj novih smrtnih slučajeva u središnjoj provinciji Hubei, u epicentru epidemije virusom službenog naziva Covid-19, u petak je porastao za 139.

Koronavirus, ilustracija
Koronavirus, ilustracija Foto: Afp

Većina novih smrtnih slučajeva, njih 107, bila je u Wuhanu, glavnom gradu provincije Hubei, Ukupno 1123 osobe u Wuhanu do sada su umrle od koronavirusa.

Potvrđeno je i novih 2.641 infekcija diljem Kine, čime je ukupna brojka zaraženih - 66.492.

Koronavirus, ilustracija
Koronavirus, ilustracija Foto: Afp

Brojni sajmovi i industrijske konferencije u Kini i inozemstvu odgođeni su zbog prometnih ograničenja i zabrinutosti zbog širenja virusa, među njima i Svjetski sajam mobilne telefonije u Barceloni (MWC). (Hina/A.T)