Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Služili mise

Prosvjedi u Crnoj Gori zbog privođenja svećenika, policija bacila suzavac: "Ustaše! Ne damo vladiku"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svećenici su privedeni jer su služili mise, a građani su izašli na ulicu jer žele da ih se pusti.

Vlasti su odbile žabu kojom se tražilo da se vladika budimljansko-nikšićki Joanikije i osam svećenika Srpske pravoslavne crkve (SPC) puste iz pritvora pa je velik broj građana Crne Gore izašlo na ulice, javlja Blic.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pozvali premijera na ostavku Više tisuća ljudi prosvjedovalo protiv mjera i programa cijepljenja, vodio ih kardiolog koji vladi poručuje: "Biramo da vi ne birate umjesto nas" Slika nije dostupna pada broj zaraženih Crna Gora je početkom godine bila najgora u Europi, a sad ukidaju gotovo sve mjere

Građani su se okupili u Nikšiću, a policija je čak bacila i suzavac. Vijesti pišu kako su se okupili nakon što je na razgovor priveden Vesko Pejak, koordinator stranke Alternativa koji je ranije na Facebooku najavio prosvjed zbog hapšenja svećenika. Građani policiju gađaju kamenjem i skandiraju: "Ne damo svetinje", "pustite vladiku", "ne damo vladiku i "ustala je Crna Gora, svetinja se branit mora". Vijesti pišu kako su policiji dovikivali "ustaše".

Blic piše kako je i u Budvi organizirana prosvjedna šetnja. Svećenici su uhićeni jer su održavali mise iako su zbog koronavirusa zabranjena okupljanja. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene