Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez maski i pridržavanja mjera

Prosvjednici opet na Markovu trgu, nakon psovki pozvali na novi prosvjed: "Nećemo se maknuti dok se ne ispune naši zahtjevi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dio građana ponovno je u petak prosvjedovao protiv epidemioloških mjera.

Dok brojke novih zaraženih osoba divljaju, nekoliko stotina građana ponovno se okupio na Markovu trgu kako bi prosvjedovali protiv COVID potvrda.

Pročitajte i ovo Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše" Prosvjednici u Izraelu Četvrti dan zaredom Prosvjednici s bakljama pred zgradom parlamenta: Traže nove izbore i optužuju izraelsko vodstvo

Došlo je i do svađe prosvjednika u kojoj su se mogle čuti i psovke na račun drugih prosvjednika, jedan od najglasnijih kazao je da je branitelj te je počeo vikati: "HDZ-ovci marš kući, pi*ka vam materina!".

Nakon što se situacija smirila, drugi govornici su preuzeli riječ.

"Dragi sugrađani, nakon što sam se prije nekoliko dana obratio ovdje, dobio sam brojne poruke podrške. Danas sam saznao da mi je zabranjeno govoriti", kazao je jedan od prosvjednika, Tomislav Stockinger.

Obratio se novinarima kojima je poručio: "Što da vam pričam o slobodi, o onom što ljudima diljem svijeta pokušavaju oduzeti? Zbog čega vi niste na strani onih koji su gaženi, zbog čega niste uz narod, istinu, pravdu i boga?".

"Dođite sutra na ovo isto mjesto u 15 sati i vidjet ćete iskru koja će zapaliti plamen u kojem ćete izgorjeti i vi i vaši nalogodavci diljem svijeta", dodao je.

"Što smo posljednjih dana vidjeli? Vidjeli smo ljudi u čijim očima je odsjaj s dva cilja - svijest o tome kako dobro znaju o čemu se ovdje radi, a drugi je neutaživa želja za slobodom zbog koje su spremni ići do kraja", rekao je Stockinger.

"Slobodu nikad nećemo dati, po cijenu života", poručio je.

Prosvjednici su pozvani u subotu u 15 sati ponovno na Markov trg.

"Nećemo se micati s trga dok se ne ispune naši zahtjevi, a to su - ukidanje COVID potvrda odmah na cijelom teritoriju Hrvatske te izglasavanje zakona kojim se zabranjuje ponovno uvođenje istih pod bilo kojim uvjetima", kazao je Andrija Klarić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene