Testiranje na COVID-19
Testiranje na COVID-19 Foto: Getty Images

Na službenoj stranici Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu objavljeno je priopćenje o promjeni u izvještavanju o brojkama novozaraženih.


U srijedu su objavili da će se priopćenja za javnost o aktualnim epidemiološkim podacima vezanim za bolest COVID-19 davati jednom tjedno, i to - ponedjeljkom.

"S obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju te smanjeni interes većeg dijela javnosti, odlučili smo da će se relevantni epidemiološki podaci vezani za bolest COVID-19 (broj novih slučajeva, broj aktivnih slučajeva, broj hospitaliziranih slučajeva, broj slučajeva na respiratoru, broj preminulih slučajeva, ukupan broj potvrđenih slučajeva, ukupan i dnevni broj oporavljenih slučajeva, ukupan broj preminulih slučajeva, ukupan i dnevni broj testiranih osoba, broj osoba u samoizolaciji te podaci o cijepljenju) izvještavati jednom tjedno, ponedjeljkom za tjedan prije", navode u priopćenju.

Građani situaciju vezanu za koronu mogu i dalje pratiti na stranici koronavirus.hr, dodaju i pozivaju na pridržavanje svih preporuka i mjera koje su propisane.

Ilustracija Do jučer su zatvarali milijune ljudi u karantenu, sad se hvale rezultatima: "Postigli smo odlučujuću pobjedu!"

"Ova je odluka donesena na Stožeru RH nakon pažljive analize epidemiološke situacije i razgovora s relevantnim zdravstvenim stručnjacima. Istovremeno, ova odluka ne znači da je opasnost od bolesti COVID-19 prošla. Hrvatski zavod za javno zdravstvo te ostale javnozdravstvene institucije nastavit će pratiti epidemiološku situaciju vezanu za bolest COVID-19 na dnevnoj razini te će javnost o svim novim podacima obavijestiti u skladu s potrebama", ističu u priopćenju.

Ilustracija Ova zemlja uvodi petu dozu cjepiva: "Pomoći će nam da se suočimo s onim što je neizbježno"

U utorak nije objavljeno izvješće ni na stranici koronavirus.hr ni na stranici Stožera.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju